GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić potvrđen za novog ministra obrane

Anušić potvrđen za novog ministra obrane
SABOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2023 / 10:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je jučer dobio podršku resornog Odbora za obranu, kandidat za novog ministra obrane Ivan Anušić dobio je potporu i na saborskom plenumu. Za njega je glasalo 77 zastupnika, a 55 ih je bilo protiv.

No već prije glasanja zastupnici su zatražili stanke. 'Premijer je rekao da je ova kriza riješena, ali onda jučer imamo informacije da se u slučaju Banožića radi o zataškavanju. Imamo situaciju koja u potpunost dovodi u pitanje funkcioniranje države. Ovo je već 20. ministar koji je morao otići u Plenkovićevoj Vladi. Postavlja se pitanje kakvi su to radari premijera. Anušiću treba dati nagradu za skidanje gaće, jer kako se poklonio i promijenio mišljenje oko HEP-a', poručio je SDP-ov Peđa Grbin.

'Vi tonete sve dublje i dublje', kazao je Grbinu predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

'Njegove gaće su najprljavije ovdje i može ih staviti na štrik', poručio je Grbinu HDZ-ov Josip Đakić.

Katarina Peović iz Radničke fronte zamjerila je budućem ministru jer je, kako je kazala, rekao da žena ne može braniti zemlju i da pred kamerama ne misli govoriti istinu.

Replicirao joj je Đakić: 'Da je vaš bivši muž koristio borilačke vještine kao obranu od vas, sigurno ne bi prošao kako je prošao', poručio je Đakić.

Reagirao je SDP-ov Arsen Bauk. 'Ja sam zgoržen vašim nereagiranjem na to što je rekao Đakić', poručio je Jandrokoviću, na što mu je predsjednik Sabora odgovorio da je HDZ-ovom zastupniku dao opomenu.

'Ova rasprava nema smisla i nije povezana s izborom ministra obrane. Prepucavate se oko pete tema koja nema meritum', poručio je Jandroković.

Nakon toga manjinski zastupnik Furio Radin zatražio je stanku da se, kako je rekao, 'većina smiri'. Jandroković je odobrio stanku od 10 minuta.

Po povratku sa stanke, zastupnici su odmah krenuli na glasanje. Za Anušića je glasalo 77 zastupnika, a protiv je bilo njih 55. Anušić je odmah položio i prisegu.
Fotografija:; Patrik Macek, Pixsell

Tagovi: anušić, bauk, grbin, peović, jandroković, đakić
PROČITAJ I OVO
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
PORUKE
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
ZAGREB - “Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti”, navodi Mlinarić.
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
MEDIJI
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
ZAGREB - Svjetske novinske agencije prenijele su da je u Hrvatskoj prisegnula nova desnija vlada u kojoj je novi koalicijski partner antiimigracijski Domovinski pokret i da je oporba zabrinuta za smjer zemlje, no da analitičari ne očekuju velike promjene u politici vlade koju će u trećem mandatu voditi Andrej Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE