GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić: Realno je da izbori budu na ljeto

Anušić: Realno je da izbori budu na ljeto
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2020 / 13:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u ponedjeljak da ne vjeruje da će se na večerašnjoj sjednici predsjedništva stranke razgovarati o konkretno datumu izbora jer se prvo trebaju stvoriti svi preduvjeti, ustvrdivši da je realno i da se održe na ljeto.

"Ne vjerujem da će se razgovarati o tome, prerano je. Prioritet je i dalje borba za opstanak i oporavak gospodarstva i borba protiv koronavirusa. Idemo s fazama opuštanja restriktivnih mjera i, ako sve prođe kako treba, onda ćemo na dnevni red staviti parlamentarne izbore", kazao je Anušić za N1.

Ustvrdio je i da bi izbori svakako trebali biti do kraja godine te dodao da je realno i da izbori budu na ljeto.

Izbori trebaju biti redovni, o tome kakva će biti predizborna kampanja nismo razgovarali

Smatra da svakako izbori moraju biti redovni, u ovoj godini, te da treba izbjeći moguću ustavnu krizu koja bi nastupila ukoliko u drugoj polovici godine dođe novi val koronavirusa i ne bude moguće održati izbore.

Na prozivke oporbe da će se u kupaćim gaćicama ići na izbore, kaže da oni postoje da bi kritizirali, ali da ne treba svaku priliku koristiti da bi se kritiziralo.

Ocijenio je da je situacija pod kontrolom i naglasio da bi se problemi u ovim, specifičnim, okolnostima trebali rješavati zajednički.

"Situacija je specifična, rezultati su odlični, nema smisla nametati teorije da mi sada lovimo u mutnom, izbori bi svakako bili dva ili tri mjeseca prije ili kasnije", istaknuo je Anušić.

"Ako ne budu, produžavat ćemo rok i ovoj Vladi i saborskom sazivu, no mislim da ćemo ipak uspjeti napraviti kako nam Ustav i zakon nalaže i da se održe izbori", dodao je.

Rekao je i da se nije razgovaralo o tome kako bi predizborna kampanja izgledala, ali uvjeren je da neće biti nikakvih skupova.

Nema spora da je Stožer politički imenovan; sada je prilika za neradnu nedjelju

Na upit donosi li sada HDZ preko Nacionalnog stožera Civilne zaštite političke odluke, poput one o zabrani rada nedjeljom, Anušić je odgovorio da nema spora da je Stožer politički imenovan.

"Izabrani su određenim političkim procesima, ali tu je struka", istaknuo je potpredsjednik HDZ-a.

Vezano za zabranu rada nedjeljom, podsjetio je da je HDZ davno rekao da je spreman razgovarati i pregovarati.

"Danas smo u situaciji da je radilo vrlo malo trgovina i manje vremena, sad je prilika da se to produži, proširi, a nedjelja stavi nešto što je neradno", rekao je, dodavši da se time ne približavaju crkvi, nego ljudima koji to hoće, a njih je, tvrdi Anušić, jako puno.

Komentirao je i to što je članica Nacionalnog stožera Civilne zaštite Alemka Markotić u kampanji snimila poruku potpore Kolindi Grabar Kitarović, na Kolinda TV-u.

"Rekao sam, krizni stožer je struka, ali nije samo struka. Izabran je politički. Markotić je dala podršku, da apsolutno. Ali što je bitno? Je li kontrola pandemije otišla u krivom smjeru? Nije. Znači HDZ ima bolje stručnjake od SDP-a", zaključio je Anušić.

Tagovi: Ivan Anušić, HDZ, izbori u Hrvatskoj, Alemka Markotić, Andrej Plenković, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE