GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australija na putu pobjede protiv koronavirusa

Australija na putu pobjede protiv koronavirusa
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2020 / 12:28
Autor: SEEbiz / H
SYDNEY - Australske vlasti izvijestile su o padu broja novih infekcija koronavirusnom i o tomu da su u subotu provele najveću pomorsku mirovnu operaciju u luci Sydney, pri čemu je natočeno gorivo u sve inozemne kruzere prije njihova napuštanja australskih teritorijalnih voda.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata porastao je za 198 i sada je u zemlji ukupno 5548 zaraženih, podaci su ministarstva zdravstva. Broj umrlih od Covida-19 porastao je na 30.

Podaci upućuju na to da se dnevna stopa zaraze u zemlji zadržala na oko 5 posto, što je znatno manje u odnosu na porast od 25 do 30 posto zabilježen prije otprilike dva tjedna.

Zdravstveni dužnosnici ističu da je ipak još uvijek "prerano govoriti o pobjedi".

"Moram upozoriti na to da ne smijemo pomisliti kako je sve u potpunosti završilo, jer definitivno nije", rekao je zamjenik glavnoga australskog zdravstvenog dužnosnika, epidemiolog Paul Kelly, dodavši da Australci "sada stvarno moraju biti osobito oprezni."

Australija je uvela strogu mjeru socijalnog distanciranja, uključujući i ograničenje javnih okupljanja na samo dvije osobe. Državne granice, kafići, klubovi, parkovi i teretane zatvoreni su. Nekoliko država policiji je dopustilo provedbu golemih novčanih kazni na licu mjesta, kao i mogućih zatvorskih kazni.

U Sydneyu je policija države Novi Južni Wales (NSW) provela koordiniranu akciju premještanja pet kruzera koji plove pod stranim zastavama i na kojima se nalaze stotine članova posade. Brodovi su uplovili u luku zbog točenja goriva i preuzimanja prehrambenih namirnica, higijenskih i ostalih potrepština prije povratka u svoje matične luke.

Odluka Australije o zatvaranju svih svojih pomorskih luka rezultirala je napetim pregovorima s posadama nekoliko brodova koji se i dalje nalaze u australskim teritorijalnim vodama.

Tagovi: Australija, koronavirus u Australiji, Paul Kelly, kruzeri, Sydney
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE