GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija neće preko granice puštati osobe za koje se sumnja da imaju koronavirus

Austrija neće preko granice puštati osobe za koje se sumnja da imaju koronavirus
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 20:17
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrija je u ponedjeljak objavila da ljudima za koje se sumnja da bi mogli biti zaraženi koronavirusom neće dopuštati prelazak granice, dan nakon što je zadržala vlak iz Italije četiri sata kako bi se pričekali rezultati testiranja dvoje putnika.

Austrija još nije potvrdila nijedan slučaj zaraze tim virusom i jako je oprezna zbog brzog širenja bolesti na sjeveru Italije.

Više od polovice teretnog prometa koji prelazi preko Alpa prolazi kroz Austriju.

Austrijske vlasti zaustavile su u nedjelju vlak s 300 putnika koji je putovao iz Venecije prema Muenchenu kako bi se pričekali rezultati testiranja na koronavirus kod dvoje putnika. Bili su negativni i vlak je nakon četiri sata pušten dalje.

"Kada je riječ o granicama i prekograničnom prometu, postupit ćemo na sljedeći način: dodatno ćemo postrožiti sustave za upozoravanje u suradnji s našim susjedima, odmah ćemo naložiti zaustavljanje u slučaju sumnjivih slučajeva, kako se dogodilo sinoć", rekao je kancelar Sebastian Kurz novinarima u ponedjeljak.

Dodao je i da će se češće provoditi kontrole tjelesne temperature kakve se provode na zračnoj luci u Beču na putnicima koji dolaze iz Kine, ne ulazeći u pojednosti.

Austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Kurzom da će njegov talijanski kolega organizirati sastanak s ministrima zdravlja iz susjednih zemalja u Rimu u utorak kako bi se razgovaralo o pojavi bolesti.

Europska komisija u ponedjeljak je kazala da EU još ne razmatra suspenziju putovanja u schengenskom prostoru zbog krize u Italiji, ali priprema planove za nepredviđenu situaciju.

Tagovi: Austrija, koronavirus, Sebastian Kurz
PROČITAJ I OVO
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE