GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija uvodi lockdown, ali i obvezno cijepljenje

Austrija uvodi lockdown, ali i obvezno cijepljenje
LOCKDOWN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2021 / 10:24
Autor: SEEbiz / H
BEČ – Austrijski premijer Alexander Schallenberg na tiskovnoj konferenciji u Beču potvrdio je da Austrija postaje prva zemlja EU koja uvodi obavezno cijepljenje

- Unatoč mjesecima uvjeravanja i rasprava, nismo uspjeli uvjeriti dovoljno ljudi da se cijepe. Previše je političkih snaga u zemlji koje se bore protiv toga. Ovo je napad na naš zdravstveni sustav, a posljedica toga su pretrpane jedinice intenzivne njege i ogromna ljudska patnja. Stoga od 1.2.2022., uvodimo obavezno cijepljenje u cijeloj zemlji', rekao je Schallenberg.

Dio austrijskih medija u petak, uoči sastanka vlade i guvernera na temu restriktivnih mjera, piše kako će se od ponedjeljka na razini cijele Austrije uvesti opća karantena.Oko 66 posto austrijske populacije je cijepljeno, što je jedna od najnižih razina među zapadnim državama, a Austrija predvodi po broju zaraženih na kontinentu.

Dvije najteže pogođene provincije, Salzburg i Gornja Austrija, već su najavile da će od ponedjeljka uvesti 'lockdown', a da to učini na razini cijele države pozivaju i vlast u Beču.

Karantena za necijepljene stanovnike već je na snazi na razini cijele države od ponedjeljka.

Guverneri devet austrijskih provincija u petak se sastaju s kancelarom Alexanderom Schallenbergom i ministrom zdravlja Wolfgangom Muecksteinom kako bi odlučili hoće li se uvesti opća karantena na razini države. Konferencija za medije na tu temu očekuje se u 12:30.

Nekoliko novina, uključujući Kleine Zeitung i Kronen Zeitung, prenose kako su dužnosnici preko noći dogovorili opću karantenu koja će prvotno trajati deset dana.

Čelnik Salzburga Wilfried Hauslauer dan ranije je rekao kako bi se lockdown u toj provinciji trebao ukinuti oko Božića.

„Moramo ponuditi i perspektivu: ovo je šansa da budemo otvoreni prije Božića“, rekao je Haslauer, pa pozvao stanovnike na cijepljenje.

„Zbog toga nemamo alternativu nego uvesti ovo zatvaranje“, kazao je Haslauer.

Tagovi: koronavirus u Austriji, lockdown u Austriji, Salzburg, Gornja Austrija
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE