GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija uvodi strože mjere protiv necijepljenih

Austrija uvodi strože mjere protiv necijepljenih
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2021 / 11:19
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrija uvodi nove, oštrije, zaštitne mjere protiv epidemije koronavirusa, a ovaj put riječ je o mjerama koje se odnose isključivo na necijepljene.

U toj zemlji dosad su postojale tri stupnja zaštitnih mjera, koje ovise o opterećenosti intenzivne njege. Trenutno je na snazi 1. stupanj zaštitnih mjera s 224 pacijenata na intenzivnoj njezi. Drugi stupanj uvest će se kad na intenzivnoj nje3ezi bude 300 pacijenata, a treći kad ih bude 400, piše tportal.

Austrijska je vlada, sinoć, uvela četvrti i peti stupanj zaštitnih mjera, a on predstavlja lockdown za necijepljene Austrijance. Tako će, ako broj pacijenat u intenzivnoj njezi dosegne 500, u kafiće i druge ugostiteljske objekte, na priredbe te u posjete bolnicama i staračkim domovima moći samo cijepljeni i oni koji su preboljeli covid-19. Necijepljeni će moći dolaziti na posao, ali će za to morati imati negativan nalaz na PCR testu. Ako broj pacijenata u intenzivnoj njezi dosegne 600, odnosno 30 posto opterećenost kapaciteta intenzivne njege, uvest će se najstroži režim za necijepljene, odnosno lockdown. Tada će necijepljeni moći na ulicu izlaziti samo u iznimnim slučajevima poput odlaska nas posao, u kupovinu osnovnih namirnica ili ako se moraju brinuti za blisku osobu, objavio je Večernji list.

Nove mjere objavili su u petak navečer austrijski kancelar Alexander Schallenberg i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein, s time da je ministar dodao kako će detalji odluke biti objavljeni u narednim danima. Mückstein je apelirao na građane neka se cijepe kako bi zaštitili sebe, svoje bližnje i sve ostale, a podsjetio je kako od 1. studenog na posao mogu doći samo cijepljeni, oni koji su preboljeli covid-19 ili oni koji imaju negativan nalaz PCR testa.

“Pandemija još nije vidljiva u retrovizoru, iako raspolažemo s dovoljno cjepiva. Bez ikakve potrebe našli smo se četvrtom valu necijepljenih”, rekao je Schallenberg koji je naglasio kako se nove mjere ne odnose na cijepljene i preboljene, nego samo na necijepljene.

Tagovi: Austrija, koronavirus u Austriji, Alexander Schallenberg, necijepljeni, lockdown
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE