GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija uvodi strože mjere protiv necijepljenih

Austrija uvodi strože mjere protiv necijepljenih
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2021 / 11:19
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrija uvodi nove, oštrije, zaštitne mjere protiv epidemije koronavirusa, a ovaj put riječ je o mjerama koje se odnose isključivo na necijepljene.

U toj zemlji dosad su postojale tri stupnja zaštitnih mjera, koje ovise o opterećenosti intenzivne njege. Trenutno je na snazi 1. stupanj zaštitnih mjera s 224 pacijenata na intenzivnoj njezi. Drugi stupanj uvest će se kad na intenzivnoj nje3ezi bude 300 pacijenata, a treći kad ih bude 400, piše tportal.

Austrijska je vlada, sinoć, uvela četvrti i peti stupanj zaštitnih mjera, a on predstavlja lockdown za necijepljene Austrijance. Tako će, ako broj pacijenat u intenzivnoj njezi dosegne 500, u kafiće i druge ugostiteljske objekte, na priredbe te u posjete bolnicama i staračkim domovima moći samo cijepljeni i oni koji su preboljeli covid-19. Necijepljeni će moći dolaziti na posao, ali će za to morati imati negativan nalaz na PCR testu. Ako broj pacijenata u intenzivnoj njezi dosegne 600, odnosno 30 posto opterećenost kapaciteta intenzivne njege, uvest će se najstroži režim za necijepljene, odnosno lockdown. Tada će necijepljeni moći na ulicu izlaziti samo u iznimnim slučajevima poput odlaska nas posao, u kupovinu osnovnih namirnica ili ako se moraju brinuti za blisku osobu, objavio je Večernji list.

Nove mjere objavili su u petak navečer austrijski kancelar Alexander Schallenberg i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein, s time da je ministar dodao kako će detalji odluke biti objavljeni u narednim danima. Mückstein je apelirao na građane neka se cijepe kako bi zaštitili sebe, svoje bližnje i sve ostale, a podsjetio je kako od 1. studenog na posao mogu doći samo cijepljeni, oni koji su preboljeli covid-19 ili oni koji imaju negativan nalaz PCR testa.

“Pandemija još nije vidljiva u retrovizoru, iako raspolažemo s dovoljno cjepiva. Bez ikakve potrebe našli smo se četvrtom valu necijepljenih”, rekao je Schallenberg koji je naglasio kako se nove mjere ne odnose na cijepljene i preboljene, nego samo na necijepljene.

Tagovi: Austrija, koronavirus u Austriji, Alexander Schallenberg, necijepljeni, lockdown
PROČITAJ I OVO
Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji
OSIJEK SLAVI
Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji
OSIJEK -Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u osječkom HNK-u u četvrtak je obiježen Dan grada, a hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da će Vlada nastaviti snažnu podršku Slavoniji, Baranji i Srijemu, kroz politiku koja je počela prije pet godina.
Schallenberg se nakon samo nekoliko tjedana povlači s funkcije austrijskog kancelara
POVLAČENJE
Schallenberg se nakon samo nekoliko tjedana povlači s funkcije austrijskog kancelara
BEČ - Austrijski kancelar Alexander Schallenberg je nakon samo nekoliko tjedana objavio u četvrtak da se povlači s dužnosti predsjednika austrijske vlade.
Od veljače 2022. u Njemačkoj obavezno cijepljenje, a uvode se i drastična ograničenja za necijepljene
OŠTRIJE MJERE
Od veljače 2022. u Njemačkoj obavezno cijepljenje, a uvode se i drastična ograničenja za necijepljene
BERLIN - Predstavnici savezne i vlasti njemačkih saveznih pokrajina donijeli su na sastanku u Berlinu u četvrtak odluku o pooštrenju mjera za necijepljene, koje sadrže drastična ograničenja kontakata i pristupa maloprodaji te kulturnim i sportskim natjecanjima, a priprema se i uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa.
Evo što je DORH utvrdio u nadzoru slučaja Žalac
NADZOR
Evo što je DORH utvrdio u nadzoru slučaja Žalac
ZAGREB - Utvrđeno je da je USKOK dostavio EPPO-u, na njihovo traženje, tražene informacije i dijelove spisa, uz dogovor o njihovu povratu po izvršenom skeniranju, navode u priopćenju.
Beroš: Pad broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan
PAD
Beroš: Pad broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade o padu broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan za 14,5 posto i blagom padu broja hospitaliziranih, iako je pritisak na bolnički sustav i dalje velik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE