GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bačić: Koalicijski partneri za izmjene zakona o obnovi kako bi se ona ubrzala

Bačić: Koalicijski partneri za izmjene zakona o obnovi kako bi se ona ubrzala
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2021 / 20:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je u četvrtak da su se koalicijski partneri složili da je potrebno ići u određene izmjene zakona o obnovi kako bi se proces obnove ubrzao.

"Mi bi sa novom izmjenom zakona morali prevladati prepreke koje se prije svega odnose na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kao pretpostavke ulaska u konstrukcijsku obnovu, prebivalište koje je često puta sporno na dan potresa u Zagrebu i na Banovini, status nelegalnih objekata te što sa participacijom onih kojima se obnavlja kuća, a nisu upisani kao zemljišno-knjižni vlasnici zbog čega 'šteka' i proces obnove", rekao je Bačić novinarima nakon sastanka koalicijskih partnera.

O predsjedniku Vrhovnog suda nakon svih relevantnih informacija

Govoreći o izboru predsjednika Vrhovnog suda, kazao je da će pričekati obrazloženje Opće sjednice Vrhovnog suda koja se danas očitovala o kandidatima za tu funkciju, te raspravu i intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni poziv, a koje će provesti nadležni saborski Odbor za pravosuđe.

Nakon toga, kazao je, kada budu raspolagali sa svim relevantnim informacijama (stajalištem Opće sjednice i intervjuom na Odboru za pravosuđe te kada dobiju službeni prijedlog predsjednika Republike), tada će vladajuća većina donijeti svoj sud i stav o izboru predsjednika Vrhovnog suda.

Na Općoj sjednici Vrhovnog suda 29 sudaca u četvrtak je podržalo kandidaturu Marina Mrčele za predsjednika tog suda, dok su Radovana Dobronića, kandidata predsjednika RH Zorana Milanovića, podržala četiri suca.

Napominjući kako ih je na sastanku ministar financija Zdravko Marić izvijestio o gospodarskoj i financijskoj slici državnog proračuna, Bačić je rekao da su koalicioni partneri iskazali zadovoljstvo te dali podršku Vladi u daljnjim aktivnostima kako bi se održao ovakav rast BDP-a u trećem i četvrtom tromjesečju ove godine.

Kazao je i kako koalicijski partneri na današnjem sastanku nisu razgovarali o pozdravu "Za dom spremni", kako su se o toj temi na sastancima vladajuće većine u nekoliko navrata izjašnjavali te su ostavili za jesen vidjeti hoće li doći konkretni prijedlog o tom pozdravu.

"Mi držimo da je već sada uporaba tog pokliča u hrvatskom pravnom sustavu zabranjena. O tome je nešto reklo i Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima. U dogovoru na razini vladajuće većine donijet ćemo konačnu odluku. Danas o tome nismo raspravljali", rekao je Bačić.

Tagovi: Branko Bačić, Zakon o obnovi, Zoran Milanović, Zdravko Marić, Marin Mrčela, Radovan Dobronić
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE