GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bačić o Milanovićevom potezu: Neka podnese ostavku

Bačić o Milanovićevom potezu: Neka podnese ostavku
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 10:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i obnove Branko Bačić bio je gost N1 televizije u kojem je s našom Mašenkom Vukadinović razgovarao o kandidaturi Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.

“Ništa se bitno jučer nije promijenilo. Zoran Milanović već četiri godine krši ustav RH. S te strane nas nije previše iznenadilo i zateklo. Zateklo nas je kršenje ustava RH jer on prema Ustavu kao predsjednik ne može i ne smije u tom procesu sudjelovati. Nije mi jasno da bilo tko u hrvatskom društvu može relativizirati ovakav postupak. Ukoliko je želio sudjelovati u procesu za izbor predsjednika, trebao je dati ostavku. Ovo doista itko nije očekivao da će učiniti predsjednik”, rekao je ministar Branko Bačić za N1 televiziju.

“On određuje datum izbora i na kraju završava izborni proces s njegovom dodjelom mandata. To je toliko apsurdno, on ne može biti u isto vrijeme i kandidat i predsjednik RH. Očekujemo da Ustavni sud da priopćenje”, kazao je.

“Zamislimo da je ovo napravila Kolinda Grabar Kitarović. Danas bi svi koji pozdravljaju Zoran Milanovića uprli prstom u nju i omalovažavali ju, tražili da ne sudjeluje u izbornom procesu. Ovo će ostaviti trajni ožiljak u hrvatskom demokratskom procesu. Neka Zoran Mlanović podnese ostavku. Pitanje je je li to trebao napraviti i prije kandidature”, dodao je.

“Sve dvojbe je Ustavni sud svojim odlukama razriješio. Nije ostalo traga ooko ustavnosti mjera. Da ne bi ispalo da smo time što je Milanović ušao u proces u političkom smislu, iznenađeni, svjesni smo da ćemo imati još jednog političara u političkoj igri i tome ćemo se prilagoditi”, rekao je.

“Predsjednici su uvijek najpopularniji političari. On kaže da je došlo vrijeme za sedlanje konja, podsjetio bi ga da su ti konji izborni gubitnici. Svi su se oni imali vremena pokazati. Hrvatska je danas puno uređenije društvo nego 2015. godine. Treba jasno reći da je država otkad je vodi Andrej Plenković uređena država”, rekao je Bačić.

On navodi da je predsjednik određivanjem izborne srijede zalupio vrata Hrvatima u Bosni i Hercegovini jer će to njima biti radni dan.

“Žao nam je što je top napravljeno zbog dijela naših sugrađana koji neće moći pristupiti biralištima”, kazao je.

“Ustrajavanje oporbe na samo jednoj temi ih je dovelo do toga gdje sad jesu. Ulazak Zorana Milanovića u igru je pokazatelj da Sandra Benčić i Peđa Grbin nisu dobri kandidati za premijere Hrvatske. Ulazak Zoran Milanovića samo je homogenizirao naše birače. Ovakav nastup u kojemu se pod cijenu kršenja Ustava ulazi u izbornoi ciklus, imat će odgovor kod brojnih naših sugrađana. Ne može cilj opravdati cilj. Ne možete kršiti Ustav da skinete mrski HDZ”, rekao je ministar Branko Bačić pa je dodao: “Neće Rafale odrediti izbor u Hrvatskoj. Naši sugrađani znaju da će Rafale preletjeti, nije bitno par dana prije ili kasnije. Neće SDP imati prilike rušiti nikoga u Hrvatskom saboru. Sve što danas hrvatka javnost zna o susretu Ivana Turudića i Zdravka Mamića znali su svi pa nisu poduzeli ništa. Zoran MIlanović želi poraziti HDZ jer još nije prebolio poraz 2016. godine.”

Tagovi: bačić, milanović, plenković, kolinda
PROČITAJ I OVO
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
Pupovac o pregovorima: Neću dopustiti ponižavanje SDSS-a
PORUKE
Pupovac o pregovorima: Neću dopustiti ponižavanje SDSS-a
GUDOVAC - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti poniženje SDSS-a kao predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj te se će se suprotstaviti svim oblicima segregacije, bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.
Grbin: Most je pristao, možemo napraviti dobro za Hrvatsku
PORUKE
Grbin: Most je pristao, možemo napraviti dobro za Hrvatsku
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sudjelovao je na predstavljanju europske socijaldemokratske LGBTIQ+ kampanje u sklopu europskih izbora, koju su u sklopu Stranke europskih socijalista (PES) organizirali Queer Forumu njegove stranke i LGBTIQ+ mreža.
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE