GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Mogli smo više, a Vlada tri puta više napraviti nakon potresa

Bandić: Mogli smo više, a Vlada tri puta više napraviti nakon potresa
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 16:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić u petak je dva mjeseca nakon potresa u Zagrebu poručio da nije zadovoljan napravljenim jer su mogli još više, a Vlada je mogla tri puta više.

"Ne, nisam zadovoljan. Mi smo mogli još više, a Vlada je mogla tri puta više od nas i očekivali smo da donese zakon prije izbora, a nije", rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Osnovnoj školi "Dobriše Cesarića" gdje je najavio energetsku obnovu zgrade te škole.

Podsjetio je da su iz Grada tri dana nakon potresa uputili svoj prijedlog povodom najave zakona o obnovi i ništa nisu promijenili, a čekali su mjesec i pol dana i zakon nije donesen.

Složio se s tvrdnjom novinarke da on nije oporba Vladi, ali i poručio da ne može donositi odluke umjesto premijera i resornog ministra

"Zakon nije donesen, ali ne mojom krivicom. Čekat ćemo ga tri-četiri mjeseca, ali nećemo sjediti skrštenih ruku", ističe Bandić.

Najavio je da će do donošenja zakona Grad non-stop anketirati građane i pomoći im u obnovi njihovih stanova. "A ono što ne možemo bez zakona, ne možemo", kaže Bandić. Podsjeća kako je on u Gradsku skupštinu uputio odluku da se može pomoći ljudima sa "crvenim naljepnicama" i onima koji nemaju krova nad glavom smještenim u Studentskom domu "Cvjetno". Poručio je da će se svim tim ljudima unajmiti stanove dok se ne vrate u svoje domove.

Na pitanje kako komentira što neki stanari govore da ovisno o tome je li zgrada pod Gradskim stambenim komunalnim gospodarstvom (GSKG) ili nije, dobivaju drugačije informacije, te tko je nadležan gradski ured ili Ministarstvo graditeljstva, Bandić kaže da sve "sustavno funkcionira" ali neka mu se kaže konkretno koja ulica, koji broj, koji stanar.

Građanima je poručio da pročitaju uputstva na internetskim stranicama Grada i gradskih poduzeća, odgovorajući na pitanje trebaju li postupiti po uputama Ministarstva graditeljstva koje kaže da smiju sve sanirati nevezano što nije donesen zakon, ili GSKG koji kaže da ne smiju dirati zabatne zidove. Opovrgnuo je da to znači da je Grad iznad Ministarstva i poručio novinarima da ih ne svađaju.

"Mi sve što smo napisali i digli na stranice ja iza toga snosim odgovornost, a premijer i resorni ministar snose odgovornost za ono što oni napišu", poručio je.

Bandić je danas u Osnovnoj školi "Dobriše Cesarića" najavio energetsku obnovu zgrade te škole koja se provodi u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.–2020." iz Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 11,5 milijna kuna, od čega bespovratna sredstva EU iznose 4.3 milijuna kunja.

Pročelnica Mirka Jozić istaknula je da su u tijeku radovi na još 23 zgrade, a planirano je ostvariti cjelovitu energetsku obnovu na 134 zgrade različitih javnih namjena u vlasništvu Grada Zagreba s čijom realizacijom se planira smanjiti potrošnja energije za više od 50 posto u tim zgradama, smanjiti emisije CO2 kao i koristiti obnovljivi izvori energije.

Sveukupno je planirana investicija od 805.000.000 kuna, a izvori financiranja su proračunska sredstava, EU fondovi i povoljna kreditna sredstva. Dosad je realizirana energetska obnova na 52 zgrade.

Tagovi: Milan Bandić, potres u Zagrebu, Vlada RH
PROČITAJ I OVO
Evo što Gates kaže o teorijama zavjera u kojima je on glavni lik
TEORIJE ZAVJERE
Evo što Gates kaže o teorijama zavjera u kojima je on glavni lik
NEW YORK - "Gotovo je teško poreći ove stvari jer su toliko glupe ili čudne da čak i ponavljanje daje vjerodostojnost", rekao je Gates
Crna Gora: Ukinuto obavezno nošenje maski
MASKE
Crna Gora: Ukinuto obavezno nošenje maski
PODGORICA - Crnogorsko Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti ukinulo je u petak mjeru obveznog nošenje zaštitnih maski u većini zatvorenih javnih prostora, čime je napravljen veliki korak ka normalizaciji života dva i pol mjeseca nakon što je 17. ožujka u toj državi potvrđen prvi slučaj koronavirusa.
IDS dio koalicije: Restart prihvatio uvjete za koaliranje
KOALICIJE
IDS dio koalicije: Restart prihvatio uvjete za koaliranje
PULA - IDS će na parlamentarne izbore izaći sa strankama Restart koalicije, odlučeno je na sjednici Savjeta IDS-a u petak navečer, a jedan od uvjeta za koaliranje bio je zahtjev da Istra u budućim promjenama teritorijalnog ustroja ostane samostalna kao regija, odnosno županija.
WHO poručuje vladama: Potaknite ljude da nose maske
PORUKE
WHO poručuje vladama: Potaknite ljude da nose maske
ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ažurirala je svoje smjernice u petak i preporučila da vlade potaknu stanovništvo da nosi maske na javnim mjestima gdje postoji rizik transmisije koronavirusa.
Ustavni sud: Za dom spremni nije u skladu s Ustavom
JASNA PORUKA
Ustavni sud: Za dom spremni nije u skladu s Ustavom

ZAGREB - Ustavni sud u petak je priopćio da je pozdrav "Za dom, spremni" ustaški pozdrav Nezavisne Države Hrvatske koji nije u skladu s hrvatskim Ustavom.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE