GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Uzrok rasta oboljelih je prerano ukidanje mjera, zna se zbog čega

Bandić: Uzrok rasta oboljelih je prerano ukidanje mjera, zna se zbog čega
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2020 / 15:22
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je porast novooboljelih u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj te otkrio koga za to smatra odgovornim.

Bandić je rekao kako nema dobrih vijesti.

"Situacija u Zagrebu je gora no jučer, imamo predviđanja da će narednih dana to biti na toj razini, ako ne i gore, uzroci su prerano popuštanje mjera, a zna se zbog čega. Ne očekujem ukidanje mjere do 5.7., nakon tog će se neka mjera pooštriti. Nelogično je da zaoštravate mjere, a zovete ljude da glasuju za vas. Pokušavamo gasiti požar, popuštanje mjera, otvaranje granica, migracija ljudi, relaksiranje mladih u noćnim klubovima... Znate kada se ide u noćni klub? Iza dva. Ali ne samo vremenski, nego kada dobijete volju. Postoji zagrijavanje, pa kada se zagrijete idete tamo i raspašoj je.

Svjedoci smo da je pola pozitivnih iz noćnih klubova. Tamo ne pomaže ni maska. Ne možete ljubiti u maski. Nema rikverc, ne možemo odgoditi izbore. Od jučer smo pokrili i dječje vrtiće, pučke kuhinje i korisnike, Domove za starije, putem Crvenog križa i mjesnih odbora građane i umirovljenike.

Ovaj cirkus koji se događa tko je u izolaciji, tko se trebao testirati, a tko ne, svi smo jednaki pred zakonom, svi koji imaju simptome ili su bili u doticaju s pozitivnim, ozbiljnost i dogovornost nas je da se testiramo. Nemam simptoma i nisam bio u kontaktu sa zaraženim, ali nema razloga da početkom idućeg tjedna ne odem i testiram se", rekao je Bandić i dodao da bi volio vidjeti podatak koliko je osoba u posljednjih 24 sata testirano u Hrvastkoj te da se vidi omjer Zagreba i čitave države.

Novinarima je predstavio "knjigu" o njegovom bezuspješnom pokušaju da sedam godina na noge digne Imunološki zavod.

"To je hrvatska stvarnost. malo ćete promijeniti mišljene o meni i razlogu zašto u Hrvatskoj nema lidera, jer da ga ima, ovo bi riješili. Da su to ozbiljno shvatila tri premijera, danas bi bili na tragu cjepiva protiv korone. Mi ćemo se koronavirusom dugo baviti i dok se ne otkrije cjepivo, nećemo riješiti problem. Balans između zdravlja i gospodarskog opstanka će biti tema i nakon izbora, bez popuštanja mjera nema gospodarskog prosperiteta, to znači ovo što sada imamo i zato je ova knjiga uvjet borbe protiv korone. Možemo sada cmoljiti, moliti i tehničku Vladu koja nije odgovorila zadnja tri mjeseca na upite, i sve vlade prije, u prosincu 2018. godine smo potpisali neke obveze. A imamo li sada 20, 28 oboljelih, do 5. srpnja je skoro irelevantno, nijedna mjera se neće zaoštriti do izbora, skakali bi sami sebi u usta. Moja je preporuka da uvedu elektronsko glasanje, da zaštitimo ljude", rekao je Bandić.

Tagovi: Milan Bandić, koeronavirus u Hrvatskoj, Imunološki zavod, samoizolacija
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE