GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bannon se izjasnio da nije kriv, suđenje počinje u svibnju 2021.

Bannon se izjasnio da nije kriv, suđenje počinje u svibnju 2021.
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 21:47
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa Steve Bannon i ratni veteran Brian Kolfage, optuženi za pronevjeru doniranog novca u kampanji za gradnju zida na granici s Meksikom, izjasnili su se da nisu krivi na saslušanju u ponedjeljak, a sud je početak suđenja zakazao za svibanj 2021.

Savezno tužiteljstvo optužilo je 20. kolovoza Bannona, Kolfagea i još dvije osobe za pronevjeru novca u kampanji za prikupljanje 25 milijuna dolara u kampanji "Gradimo zid". Bannon i Kolfage iskoristili su stotine tisuća dolara iz te svote u privatne svrhe, navodi se u optužnici

Šezdesetšestgodišnji Bannon izjasnio se da nije kriv, kao i Kolfage (38), koji je izgubio obje noge i desnu ruku u raketnom napadu u Iraku 2004. .

Američka okružna sutkinja Analisa Torres na Manhattanu odredila je datum početka suđenja za 24. svibnja 2021.

U virtualnom saslušanju, sutkinja je kazala da je tek nekoliko sudnica u zgradi opremljeno tehnički za pandemiju koronavirusa te izrazila nadu da će suđenje moći početi zakazanog datuma.

Kao visoki savjetnik Trumpa u predsjedničkoj kampanji i zatim kao glavni strateg u Bijeloj kući, Bannon je pomogao stvoriti desnu populističku strategiju "Amerika na prvom mjestu" i protuuseljeničku platformu koja je obilježila tri i po godine Trumpova mandata.

Dvojica drugih suoptuženika u istome predmetu - Andrew Badolato (56) i Timothy Shea (49), također su se izjasnili da nisu krivi na saslušanju u ponedjeljak.

Bannon, Kolfage, Badolato i Shea se brane sa slobode uz jamčevinu no predali su putovnicu.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da se osjeća "vrlo žalosno" zbog uhićenja Stevea Bannona, kojega je smijenio 2017., no distancirao se od njegove privatne inicijative da sagradi pogranični zid s Meksikom i istaknuo da s njime nije godinama u kontaktu.

Tagovi: Steve Bannon, zid na granici s Meksikom
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE