GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barišić: I Isus je bio u lockdownu

Barišić: I Isus je bio u lockdownu
USKRŠNJA MISA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2021 / 13:23
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Nadbiskup Splitsko-makarski Marin Barišić je u nedjelju, služeći uskršnju misu u katedrali sv. Duje, u propovjedi istaknuo kako je i slučaj Isusa iz Nazareta bio proglašen lockdownom ali je "svemoguća Božja ruka razbila taj lokot."

"Ljudska ruka svojom zloćom zarobila je i osudila Isusa na smrt, zapečatila je grob, proglasivši slučaj Isusa iz Nazareta lockdownom", rekao je nadbiskup Barišić predvodeći misno slavlje.

Svemoguća Božja ruka razbila je, kazao je, taj lokot i otvorila zatvorenost groba uskrisivši Isusa i postavivši ga začetnikom života "prvorođencem među mnogom braćom".

"Uskrsli Gospodin isto tako otvara, svojim učenicima kao i nama danas, jedan drugi lockdown našega uma i srca", istaknuo je Barišić.

Po njegovim riječima, ti zahvati - Kristovo uskrsnuće, ukazanjâ i poznavanje Pisma "Božje su djelo, kakvo čudo u očima i srcima našim".

"Očevu Božansku ljubav od nas ništa ne može rastaviti: ni osuda križa, ni poniženje groba", poručio je Barišić.

Istaknuo je kako Bog Stvoritelj u Isusu Kristu, svojoj ljubavi prema nama, ostvaruje i daje konačni smisao ljudskoj egzistenciji i povijesti svijeta.

"U svome Sinu, našem Spasitelju, prihvaća našu patnju, svu moralnu i fizičku bijedu ljudskoga života, dajući joj snagom ljubavi svoga križa smisao i preobraženje", dodao je Barišić.

Također je rekao kako je radosni događaj Kristova uskrsnuća temelj stvaranja i ostvarivanja "novog života, društva i svijeta."

"Na dan uskrsnuća Gospodinova, zamolimo Onoga koji je otvorio lokot groba i sljepoću srca, da i mi s njime uskrsnemo na novost života, da budemo svjesni i odgovorni vjernici koji će živjeti i svjedočiti razlivenu Božju ljubav u srcima našim, a svima znati opravdati i dati razlog naše uskrsle nade," kazao je nadbiskup Barišić na kraju svoje homilije.

Tagovi: Marin Barišić, Isus Krist, lockdown
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE