GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Batinić: HNS očekuje tri do četiri mandata

Batinić: HNS očekuje tri do četiri mandata
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 13:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić u petak je izjavio da njegova stranka očekuje da će na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti tri do četiri mandata i misli da ih birači neće kazniti za ‘pretrčavanje’ od SDP-a HDZ-u zbog dobrih rezultata koje su ostvarili.

“HNS-u odgovaraju izbori kada god bili. Mi očekujemo tri do četiri mandata, to je realnost i ne bojimo se izbora. Participirat ćemo na izborima u svim izbornim jedinicama i u svima očekujemo dobre rezultate, a prema biračima idemo s porukom da je HNS jedini predstavnik građansko-liberalnog centra, što smo pokazali u prethodne tri godine”, poručio je Batinić u izjavi novinarima.

Što se tiče koalicija, u ovom trenutku ne razmišljamo s kim i kako nego nas zanima sadržaj. HNS će biti partner onome tko će Hrvatsku vući naprijed i prioritet nam je razgovor o sadržaju i ciljevima koje će određene opcije dostaviti na ponudu, istaknuo je Batinić.

Dodao je da će kampanja biti suženoga manevarskog prostora, ali smatra da HNS nakon tri godine, koliko je participirao u Vladi, ima što prezentirati građanima, a još je važnije što će predstaviti u programu za sljedeće razdoblje.

Batinić misli da birači neće kazniti HNS zbog ‘pretrčavanja’ iz SDP-ovog u HDZ-ov tabor jer, kaže, HNS je ostvario dobre rezultate u ove tri godine, od obrazovne reforme do e-dozvola. Sve ono što smo napravili u ovoj Vladi poput povećanja plaća građanima, porezne reforme, rasterećenja gospodarstva dobri su aduti i podloga za kvalitetnu kampanju i dobar izborni rezultat, kazao je, naglasivši da su HNS-u u fokusu građani.

“Na ovim izborima građani će odlučivati žele li da Hrvatsku vodi SDP ili HDZ, a hoće li surađivati s građansko-liberalnom opcijom ili desnicom, to je na njima. Nas prvenstveno zanimaju program i ciljevi, HNS želi i dalje, kao i u ovoj Vladi vući Hrvatsku naprijed, ni lijevo ni desno”, odgovorio je Batinić na pitanje s kim se vide u koaliciji nakon izbora.

Tagovi: Hrvatska narodna stranka, Milorad Batinić, parlamentarni izbori u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE