GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bećirović protukandidat Izetbegoviću za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Bećirović protukandidat Izetbegoviću za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
USUSRET IZBORIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2022 / 18:12
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović u subotu je predstavljen kao zajednički kandidat sedam oporbenih stranaka te će se najvjerojatnije suprotstaviti Bakiru Izetbegoviću iz vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije na izborima za bošnjačkog člana BiH Predsjedništva najesen ove godine.

Bećirović će se drugi put naći u utrci za člana BiH Predsjedništva nakon što je 2018. godine izgubio od SDA-ova Šefika Džaferovića. Tada je imao potporu svoga SDP-a i A-SDA, a ovoga puta će ga poduprijeti tri vladajuće stranke iz grada i županije Sarajevo SDP BiH, Narod i pravda te Naša stranka, kao još četiri partnerske stranke Savez za bolju budućnost BiH, Narodni europski savez, Bh. Inicijativa i stranka 'Za nove generacije'.

Potporu mu daje i utjecajni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

"U fokusu mog djelovanja bit će, prije svega, da pokušamo ubrzati članstvo u NATO-u, jer je to istinsko jamstvo sigurnosti. Želim dinamizirati europske integracije, kako bi što prije dobili kandidacijski status u Europskoj uniji“, rekao je Bećirović.

Njegov protukandidat na izborima za bošnjačkog člana BiH Predsjedništva bit će, po svemu sudeći, čelnik vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović. Njegovu kandidaturu stranka još formalno nije objavila, ali je više uglednih dužnosnika istaknulo da će to biti upravo Izetbegović.

On danas nije potvrdio niti odbacio navode da će biti kandidat SDA, ali je ujedinjavanje više bošnjačkih oporbenih stranaka protiv ove stranke nazvao dokazom snage SDA.

„Zašto se ujedinjuju, gdje su svi predsjednici tih stranaka? Gdje je njihova hrabrost da izađu na izbore, zašto isturaju nekoga trećeg-četvrtog? Zašto se baš svi moraju ujediniti protiv jednog kandidata i jedne stranke?", poručio je Izetbegović.

Opći izbori u BiH, na kojima će se birati članovi Predsjedništva, zastupnici u državnom i entitetskom parlamentu, te županijskim skupštinama trebali bi se održati 2. listopada ove godine.

Tagovi: Denis Bećirović, Bakir Izetbegović, Fuad Kasumović, Predsjedništvo BiH
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE