GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beljak: Ne bježim od odgovornosti, sazvat ćemo Predsjedništvo HSS-a

Beljak: Ne bježim od odgovornosti, sazvat ćemo Predsjedništvo HSS-a
HSS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je u ponedjeljak da kao predsjednik stranke ne bježi od odgovornosti nakon poraza Restart koalicije na parlamentarnim izborima, gdje je HSS osvojio dva mandata, zbog čega će uskoro sazvati Predsjedništvo stranke kako bi odlučili što dalje.

"HSS kao stranka je uspio (nekako) preživjeti, a s osvojena dva saborska mandata imamo priliku pokušati ponovno graditi povjerenje birača koje smo očito poprilično izgubili. Najveći krivac za ovaj (ipak) neuspjeh sam naravno, kao predsjednik, ja osobno i od te odgovornosti ne mogu i neću bježati", napisao je Beljak na svom facebooku.

Zato će ovoga tjedna, najavio je, obaviti konzultacije s užim vodstvom stranke te zatim sazvati Predsjedništvo HSS-a, na kojem će razmotriti sve mogućnosti i zajedno odlučiti što i kako će dalje.

"Obično se kaže da je jutro pametnije od večeri, ali u ovom slučaju to nikako nije. Dojmovi su još uvijek jaki, razočarenje je beskrajno, izborni poraz još jače boli, ali bez obzira na sve - život ipak mora ići dalje", poručio je Beljak.

Zahvalio se svima koji su izašli na izbore i povjerili mu glas, a posebno Samoborkama i Samoborcima koji su najviše preferencijalnih glasova dali upravo Beljaku, a zahvalio se i članicama i članovima HSS-a, kao i svim kandidatkinjama i kandidatima.

"Sviđalo se to meni i svima nama ili ne, HDZ je uvjerljivi pobjednik ovih izbora, a Andrej Plenković je ostatku političke scene pokazao 'kako se to radi' i na tome mu treba čestitati", rekao je Beljak.

Čestitao je i mladoj ekipi iz koalicija okupljenih oko stranaka Možemo i Pametno na izvrsnom uspjehu te im zaželio puno sreće u borbi za drugačiju i bolju Hrvatsku.

"Sreća je (u ovoj nesreći) da će ortodoksna desnica, po svemu sudeći, ostati u opoziciji. I to je tračak nade za Hrvatsku, kojeg svi zajedno trebamo sačuvati", naglasio je Beljak.

Tagovi: Krešo Beljak, Hrvatska seljačka stranka, Restart koalicija
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE