GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Benčić o propasti koalicije: Zaključili smo da je bolje da izađemo u dva bloka

Benčić o propasti koalicije: Zaključili smo da je bolje da izađemo u dva bloka
KOALICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2024 / 18:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U središtu stranke Možemo održava se press konferencija o ishodu pregovora sa SDP-om. Obraća se Sandra Benčić. SDP-ovac Arsen Bauk će se obratiti novinarima u 19 sati.

Iz Možemo neslužbeno poručuju kako su oni odbili prijedlog o zajedničkom izlasku sa SDP-om u četiri izborne jedinice.

Press konferenciju Sandre Benčić uskoro pratite na Indexu

"Pregovori sa SDP-om su završili. Krajnji dogovor je takav da se ne izlazi zajedno u četiri izborne jedinice. U šestom mjesecu prošle godine smo najavili samostalan izlazak na izbore, ali smo ostavili mogućnost da u manjem broju izbornih jedinica izađemo u točkastoj koaliciji", kazala je Benčić.

"Nakon toga je situacija sa strane SDP-a bila takva da se rekla da to nije mogućnost, ali onda od jedanaestog mjeseca je SDP pozvao da se da ponuda i za te četiri izborne jedinice", dodala je.

"Mi smo recentno napravili istraživanje o tome kako stojimo u te četiri jedinice zato da bi naša ponuda bila realna. Kad smo dobili te podatke, iznijeli smo našu ponudu. Naša ponuda je bila na temelju činjenice da u sve četiri izborne jedinice imamo mandat, da se samo u jednoj jedinici radi o tome da je taj mandat malo manje vjerojatan", istaknula je.

"U dvije te jedinice donosimo puno više od tog jednog mandata, odnosno da se radi o postotcima koji doprinose tome da zajedno steknemo ekstra prednost", navela je.

"Naš zahtjev se temeljio na tome da je minimum s kojim izlazimo s pregovora ono što u pregovore donosimo, a to je četiri mandata u četiri izborne jedinice. Pregovori su zaista išli u korektnom tonu. Naš zaključak je da je bolje da izlazimo u dva bloka. Zaključak je prihvaćen i od strane SDP-a", nastavila je.

Tagovi: benčić, možemo!, sdp
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE