GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bernardić: HDZ-ov program je nešto najluđe što smo vidjeli

Bernardić: HDZ-ov program je nešto najluđe što smo vidjeli
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2020 / 17:04
Autor: SEEbiz / H
PULA - Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić izjavio je u utorak nakon sklapanja dogovora između koalicije te IDS-a i PGS-a o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima kako je Restart koalicija s novim saveznicima jedina alternativa i snaga za promjene.

"Na nama je velika odgovornost za promjene u Hrvatskoj, naš je cilj decentralizacija i regionalizacija zemlje koju ćemo provesti u našem mandatu, s time da će Istra zadržati, kao i uvijek, svoju posebnost", rekao je Bernardić dodavši kako je jedan od ključnih alata decentralizacije upravljanje europskim fondovima.

Ustvrdivši da je Hrvatska zadnja u EU po iskorištenosti europskih fondova jer je iskoristila tek 30 posto sredstava, Bernardić je istaknuo kako je važna poluga razvoja stavljanje napuštene državne imovine u funkciju razvoja gospodarstva, odnosno turizma, zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta.

"Razina investicija u Hrvatskoj je nikad manja u zadnjih dvadeset godina, moramo stvoriti poticajno okruženje kako bi digli razinu investicija i omogućili visoko plaćena radna mjesta", naglasio je dodavši da Hrvatska "mora biti kao Istra u turizmu i kao Krk u zbrinjavanju otpada".

Građani naše zemlje zaslužuju bolje jer Hrvatska ima budućnost, stoga je izbor na idućim izborima nikada jednostavniji - ili korupcija ili Restart poručio je Bernardić.

Komentirajući predizborni program HDZ-a samo je pročitao naslov na jednom portalu koji kaže "HDZ-ov program je nešto najluđe što smo vidjeli dugo vremena".

"Mislim da nema potrebe komentirati izborni program koji je napisao ministar Ćorić, koji je osumnjičen u tri korupcijske afere samo u zadnjih deset dana", dodao je Bernardić.

Ustvrdivši kako je Istra najrazvijenija i najprogresivnija hrvatska regija predsjednik IDS-a Boris Miletić ustvrdio je kako progresivni blok ima realnu šansu nakon izbora sastaviti vladu i graditi modernu, otvorenu i progresivnu Hrvatsku.

"Naša je uloga da visoke standarde postignute u Istri preslikamo na cijelu Hrvatsku. Istra je po svim pokazateljima već godinama najrazvijenija hrvatska regija, a svoje znanje i iskustvo želimo na pravi način podijeliti s ostatkom zemlje, bilo da je riječ o malom i srednjem poduzetništvu, postignućima u poljoprivredi, kvaliteti života, turizmu ili borbi protiv pandemije", rekao je Miletić.

IDS s regionalnim partnerom PGS-om dijeli borbu za dobrobit i napredak naših regija, a sa strankama Restart koalicije dijeli zajedničke vrijednosti, ova koalicija želi zaustaviti val nacionalizma i mržnje i stvoriti iz Hrvatske naprednu zemlju.

"Sad imamo vladu koja nije provela nikakve reforme već gasi industriju. Imamo vladu koja legitimira ustaške performanse i šuti dok njihov prijatelj Viktor Orban pokazuje otvorene teritorijalne pretenzije prema Rijeci i pokušava zaustaviti naše drage prijatelje Mađare da dođu na more", kaže čelnik IDS-a.

"Zato građane, poduzetnike, poljoprivrednike treba osloboditi okova centralne države i provesti decentralizaciju s kojom će naše gospodarstvo konačno prodisati", poručio je Miletić.

Tagovi: Davor Bernardić, Restart koalicija, Boris Miletić, Istarski demokratski sabor, Tomislav Ćorić
PROČITAJ I OVO
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE