GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bernardić predao liste: Imamo najbolji tim

Bernardić predao liste: Imamo najbolji tim
RESTART KOALICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2020 / 19:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Lider Restart koalicije i predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je, nakon što je s koalicijskim partnerima predao izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, ustvrdio da su "predali pobjedničke liste s timom koji će osigurati novi početak i bolji život građanima".

“Upravo smo predali pobjedničke liste Restart koalicije, izlazimo na parlamentarne izbore s najboljim ljudima i jasnim planom kako ljude izvući iz krize i kako Hrvatskoj osigurati potreban novi početak i bolji život za sve građane”, izjavio je.

U prvim tjednima nakon izbora formirat ćemo manju vladu i donijeti odlučne zakone i mjere koje je ova Vlada propustila donijeti prije raspisivanja izbora, najavio je. Ponovio je da će donijeti Zakon o obnovi Zagreba, Zakon o skraćenom radnom vremenu kako bi pomogli očuvanju radnih mjesta, mjere za socijalno ugrožene, posebno umirovljenike i sve socijalne potrebite. Usto, kazao je, podignut će minimalnu plaću na četiri tisuće kuna i neoporezivi dio dohotka na pet tisuća kuna kako bi omogućili da za više od 700 tisuća zaposlenih plaće narastu u startu za 300 kuna. Pomoći ćemo i turističkom sektoru spuštanjem PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu na deset posto, istaknuo je.

Naš program se bazira na pet ključnih stupova - jačanje gospodarstva i konkurentnosti, dignuti poljoprivrednu proizvodnju i izvoz, kao i razvoj investicija koje su na povijesnom niskim razinama. Drugi ključni cilj je digitalna transformacija zemlje jer država treba biti bliža i građanima i poduzetnicima. Treći cilj je reformirati državnu i lokalnu samoupravu, s naglaskom na jaču decentralizaciju. Četvrto je modernizacija zdravstvenog sustava i peta je beskompromisna borba protiv korupcije i reforma pravosuđa, nabrojio je ciljeve svoje koalicije Bernardić.

Hrvatska bez korupcije, nepravde, siromaštva i diskriminacije

Imamo najbolji tim i bit ćemo vlada koja će donositi ključne odluke za budućnost zemlje, smatra.

Izbor je vrlo jednostavan - želimo Hrvatsku bez korupcije, nepravde, siromaštva i diskriminacije. Pozivam građane da izađu na izbore i daju povjerenje Restart koaliciji koja je jedina alternativa i snaga za promjenu, apelirao je.

Izbor je vrlo jednostavan - ili HDZ ili Restart koalicija, ili po starom, putem korupcije ili Restart koalicija, poručio je.

Upitan je li se izborom kandidata na listama obračunao sa stranačkim neistomišljenicima, odgovorio je da nije. SDP i Restart koalicija imaju apsolutno najjače liste i slagane su po istom principu kao i za europske izbore, to su pobjedničke liste i na njima su svi najjači ljudi SDP-a, ocijenio je Bernardić.

Tagovi: Davor Bernardić, Restart koalicija
PROČITAJ I OVO
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE