GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bernardić se pokušava oprati od glupe izjave o ženama

Bernardić se pokušava oprati od glupe izjave o ženama
ANTITALENT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 13:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je novinarima prokomentirao izjavu koju je između ostalog dao dan ranije u intervjuu Hini, koja je izazvala brojne reakcije.

"Žene imaju manje plaće, to je nepravedno i protiv toga se moramo boriti zakonskim sredstvima. To smo jučer inicirali na Forumu žena SDP-a, između ostalog zlouporabu ugovora na određeno vrijeme, zadržavanjem žena starije životne dobi, žene na upravljačkim pozicijama - to moramo zakonski regulirati i osigurati kvote. EU prosjek je oko 30% žena aktivno sudjeluje u upravama tvrtki dok je u Hrvatskoj taj postotak duplo niži. Protiv toga ćemo se boriti zakonskim rješenjima, ali i sami moramo biti promjena koju želimo vidjeti u društvu", poručio je Davor Bernardić na glavnom zagrebačkom trgu i dodao da je SDP u statutu ostvario rodni paritet:

"Imamo jednak broj žena i muškaraca na listama. Konačno prva stranka povijesti u Hrvatskoj koja će u Saboru imati jednak broj žena i muškaraca."

Komentirajući izjavu koju je dao u intervjuu Hini rekavši da koordinatorstvo nije za eksperimentiranje i da taj posao moraju obaviti dokazani operativci na terenu, ispričao se ako je nekoga uvrijedio.

"Ono što sam rekao ispalo je malo nespretno, ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio. Ali napadi dolaze od HDZ-a i malih stranaka ljevice. Neka Plenković objasni javnosti zašto nije pročitao vapaje žene župana Tomaševića kojeg još podržavaju, neka objasni zašto podržava nasilnika, zašto nije reagirao. HDZ je zadnji koji može govoriti o položaju i pravima žena jer oni to u svojoj kući krše", rekao je Bernardić i dodao:

"Možemo govoriti o nespretnosti izjave, još jednom se ispričavam svima koje je to povrijedilo, ali ne mislim se ispričavati strankama od kojih je napad i došao jer pokušavaju ubrati političke poene. Što se SDP-a tiče, napadali su me zadnje tri godine nemilice, naučio sam što je teži put, za sve sam se sam izborio, ali nitko nam ne može osporiti da smo rodni paritet ugradili u statut i pola zastupnica će u idućem mandatu biti žene. Mijenjamo povijest i ponosan sam na to što smo napravili i što sam stajao iza toga. A što se tiče ovog sve sam odgovorio."

Tagovi: Davor Božinović, žene, rodna ravnopravnost, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE