GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bernardić se povlači i predlaže Komadinu za vršitelja dužnosti

Bernardić se povlači i predlaže Komadinu za vršitelja dužnosti
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 11:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem i SDP-om na parlamentarnim izborima pretrpjela je težak poraz. Restart je nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta dobio samo 41 mandat, dok je HDZ-u otišlo 66 mandata.

Bernardić je sinoć najavio da je spreman otići. Danas je, kako N1 danas neslužbeno doznaje objavio da se povlači i da je Zlatka Komadinu predložio za vršitelja dužnosti.

'Ovaj rezultat je loš za SDP i ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. O tome ćemo razgovarati na predsjedništvu sutra, ali SDP ide dalje', rekao je Bernardić, dodajući da će danas razgovarati o tome na Predsjedništvu stranke. Mediji nagađaju da će uz Bernardića ostavku podnijeti i cijelo Predsjedništvo stranke.

N1 danas neslužbeno doznaje Da Davor Bernardić predlaže Zlatka Komadinu za vršitelja dužnosti.

"Imali smo mi i lošijih rezultata, ali moramo radiklalno promijeniti neke stvari u stranci", rekao je Arsen Bauk uoči sjednice Predsjedništva.

"Nakon prošlih izgubljenih izbora Milanović je u ponedjeljak popodne rekao da se povlači. Hajdemo ostaviti predsjedniku da sam odluči i da kaže. Ovo nije najgora situacija u kojoj smo bili. Bilo je i gorih, ali sigurno je jedna od težih", rekao je jutros Arsen Bauk dolazeći u sjedišnjicu SDP-a.

"Građani su svojim glasovima za pojedince jasno dali do znanja koga favoriziraju, možemo napraviti redoslijed naših ljudi po preferencijalnim glasovima. Iz tih krugova, mislim, jasno je tko bi mogao biti kandidat ili kandidatkinja za vodstvo stranke", dodao je Bauk.

Ja sam sinoć rekla da trenutku kad su rezultati daleko lošiji od očekivanih, ja bih ponudila ostavku, rekla je Biljana Borzan na ulasku u SDP-ovu središnjicu.

Upitana bi li Bernardić ostavku trebao dati danas ili čekati unutarstranačke izbore za šest mjeseci, Borzan je rekla da je teško prognozirati što će netko drugi učiniti. "Ja znam što bih ja", rekla je.

Nije željela odgovoriti na špekulacije da bi ona mogla biti nova šefica SDP-a.

Tagovi: Davor Bernardić, Zlatko Komadina, Arsen Bauk
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE