GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Danas sedam manje hospitaliziranih nego jučer

Beroš: Danas sedam manje hospitaliziranih nego jučer
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 12:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u ponedjeljak kako danas imamo sedam hospitaliziranih manje nego jučer, poželio je nastavak tog trenda, a govoreći o opterećenosti zdravstvenog sustava naveo je da su stacionarni kapaciteti opterećeni 76,58 posto, a respiracijski 57,32.

"Današnji je broj hospitaliziranih 2857, što je za sedam manje nego jučer. Samo je za željeti takve trendove ubuduće. Primljeno je danas bilo 258, a otpušteno 148 bolesnika" , rekao je ministar Beroš na sjednici Stožera civilne zaštite.

Iznio je brojke o opterećenosti zdravstvenog sustava, prema kojem su njihovi stacionarni kapaciteti opterećeni u opsegu 76,58 posto, a respiratorni kapaciteti od 57,32 posto.

"KBC Osijek ima ukupno 197 covid-19 pozitivnih bolesnika i 41 su na respiratoru. U Varaždinu imamo 268 od čega je 20 na respiratoru. U KBC-u Split imamo 206, od čega je 16 na respiratoru. U Klinici za infektivne bolesti, koja je već mjesecima popunjena gotovo kompletno, imamo 116 bolesnika od čega je 21 na respiratoru. U Dubravi 472 bolelsnika, od čega je 71 na respiratoru. U Čakovcu imaju 143 hospitalizirana i 14 bolesnika na respiratoru. U KBC-u Rijeka 144, 21 na respiratoru te u Sisku 82 bolesnika, 10 na respiratoru, i u Koprivnici 90 i 12 na respiratoru", nabrajao je Beroš.

Dodao je kako je riječ o iznimno velikim brojevima koji opterećuju sustav, no ističe kako su jutros na sastanku ekspertne skupine Ministarstva zdravstva izneseni optimistični i dobri pokazatelji.

"Broj hospitalizacija je smanjen za 27 posto u odnosu na isti period prošle godine, odnosno broj ambulantnih pregleda je smanjen za 37 posto. To su brojke koje su neusporedive sa proljetošnjim, kada smo bili u zatvaranju zdravstvenog sustava, i ukazuju našu orijentaciju prema tome da centraliziramo liječenje covid-19 pozitivnih bolesnika te na taj način čim duže omogućujemo pružanje uobičajene zdravstvene zaštite svim drugim bolesnicima. Ovi podaci od jutros doista ohrabruju. Ukazuju na činjenicu da se i ostala zdravstvena zaštita pruža na određeni način", naglasio je Beroš.

Predstavio je brojke udjela hospitaliziranih bolesnika u ukupnom broju slučajeva u 35. tjednu od 19. do 25. listopada u usporedbi s proteklim tjednom, pri čemu je udio hospitaliziranih porastao sa 7,6 na 9,1 posto.

Usporedio je i brojke u odnosu 35. na 42. tjedan epidemije, pri čemu su brojke slučajeva na respiratoru u porastu s 0,5 na 0,8 posto. Udio smrtnih slučajeva također je narastao s 0,7 na 1,8 posto.

"To su trendovi koji ukazuju ne nužno na težinu bolesti, nego na sve ostale okolnosti koje su u vezi s covid-19 pozitivnim bolesnicima", dodao je Beroš.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Novaković: Povjerenstvo će preispitati činjenice u slučaju Frka-Petešić
NAJAVE
Novaković: Povjerenstvo će preispitati činjenice u slučaju Frka-Petešić
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa preispitat će činjenično stanje u slučaju stana predstojnika Ureda predsjednika vlade Zvonimira Frke-Petešića, te odlučiti o daljnjem postupanju, kazala je u četvrtak predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.
Sputnjik V bolje štiti od omikrona od Pfizerova cjepiva
CJEPIVA
Sputnjik V bolje štiti od omikrona od Pfizerova cjepiva
MOSKVA - Malo preliminarno laboratorijsko istraživanje pokazalo je da se razine neutralizirajućih antitijela kod ljudi zaraženih omikron varijantom koronavirusa koji su cijepljeni ruskim cjepivom Sputnjik V nisu smanjile kao kod onih koji su primili Pfizerova cjepiva.
Plenković: Frka Petešić neće dati ostavku; još jedan primjer harange
JASNA PORUKA
Plenković: Frka Petešić neće dati ostavku; još jedan primjer harange
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je kako za sada nema promjena što se tiče covid potvrda, a poručio je i da predstojnik njegova Ureda Zvonimir Frka Petešić neće dati ostavku, da njegovo prebivalište nije relevantna tema, uz ocjenu kako je to još jedan primjer harange i da sada treba podvući crtu.
Plenković: Milanoviću ćemo dostaviti ugovore o kupnji borbenih aviona
PREMIJER
Plenković: Milanoviću ćemo dostaviti ugovore o kupnji borbenih aviona
ZAGREB - Andrej Plenković, hrvatski premijer, na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade kazao je da će predsjedniku RH Zoranu Milanoviću dostaviti ugovore o kupnji francuskih borbenih aviona jer on ima na to pravo.
Beroš: Britanija i Izrael mogu ukidati mjere jer su dovoljno cijepili, mi nismo
PORUKE
Beroš: Britanija i Izrael mogu ukidati mjere jer su dovoljno cijepili, mi nismo
ZAGREB - "Vrlo visoka stopa cijepljenih u Britaniji i Izraelu ostavlja im mogućnost ukidanja restrikcija, ali kod nas, gdje je nedovoljno cijepljenih, struka i dalje preporučuje mjere", rekao je Beroš.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE