GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Danas sedam manje hospitaliziranih nego jučer

Beroš: Danas sedam manje hospitaliziranih nego jučer
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 12:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u ponedjeljak kako danas imamo sedam hospitaliziranih manje nego jučer, poželio je nastavak tog trenda, a govoreći o opterećenosti zdravstvenog sustava naveo je da su stacionarni kapaciteti opterećeni 76,58 posto, a respiracijski 57,32.

"Današnji je broj hospitaliziranih 2857, što je za sedam manje nego jučer. Samo je za željeti takve trendove ubuduće. Primljeno je danas bilo 258, a otpušteno 148 bolesnika" , rekao je ministar Beroš na sjednici Stožera civilne zaštite.

Iznio je brojke o opterećenosti zdravstvenog sustava, prema kojem su njihovi stacionarni kapaciteti opterećeni u opsegu 76,58 posto, a respiratorni kapaciteti od 57,32 posto.

"KBC Osijek ima ukupno 197 covid-19 pozitivnih bolesnika i 41 su na respiratoru. U Varaždinu imamo 268 od čega je 20 na respiratoru. U KBC-u Split imamo 206, od čega je 16 na respiratoru. U Klinici za infektivne bolesti, koja je već mjesecima popunjena gotovo kompletno, imamo 116 bolesnika od čega je 21 na respiratoru. U Dubravi 472 bolelsnika, od čega je 71 na respiratoru. U Čakovcu imaju 143 hospitalizirana i 14 bolesnika na respiratoru. U KBC-u Rijeka 144, 21 na respiratoru te u Sisku 82 bolesnika, 10 na respiratoru, i u Koprivnici 90 i 12 na respiratoru", nabrajao je Beroš.

Dodao je kako je riječ o iznimno velikim brojevima koji opterećuju sustav, no ističe kako su jutros na sastanku ekspertne skupine Ministarstva zdravstva izneseni optimistični i dobri pokazatelji.

"Broj hospitalizacija je smanjen za 27 posto u odnosu na isti period prošle godine, odnosno broj ambulantnih pregleda je smanjen za 37 posto. To su brojke koje su neusporedive sa proljetošnjim, kada smo bili u zatvaranju zdravstvenog sustava, i ukazuju našu orijentaciju prema tome da centraliziramo liječenje covid-19 pozitivnih bolesnika te na taj način čim duže omogućujemo pružanje uobičajene zdravstvene zaštite svim drugim bolesnicima. Ovi podaci od jutros doista ohrabruju. Ukazuju na činjenicu da se i ostala zdravstvena zaštita pruža na određeni način", naglasio je Beroš.

Predstavio je brojke udjela hospitaliziranih bolesnika u ukupnom broju slučajeva u 35. tjednu od 19. do 25. listopada u usporedbi s proteklim tjednom, pri čemu je udio hospitaliziranih porastao sa 7,6 na 9,1 posto.

Usporedio je i brojke u odnosu 35. na 42. tjedan epidemije, pri čemu su brojke slučajeva na respiratoru u porastu s 0,5 na 0,8 posto. Udio smrtnih slučajeva također je narastao s 0,7 na 1,8 posto.

"To su trendovi koji ukazuju ne nužno na težinu bolesti, nego na sve ostale okolnosti koje su u vezi s covid-19 pozitivnim bolesnicima", dodao je Beroš.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE