GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Još uvijek uživam podršku premijera

Beroš: Još uvijek uživam podršku premijera
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2021 / 21:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u ponedjeljak kako "još uvijek uživa podršku premijera" te vjeruje da će utemeljiti i provesti najveći dio reformi u sustavu, dok je oporbi odgovorio da traženje njegove smjene na osnovu fabriciranih afera nije put rješavanja problema.

"Politička pozicija opozicije jest da propituje i kritizira, međutim to mora raditi na jedan utemeljen i konstruktivan način", rekao je Beroš za RTL upitan o oporbenoj inicijativi za njegovim opozivom. Dodao je i da traženje smjene ministra na "osnovu određenih fabriciranih afera nije put rješavanja problema".

Upitan uživa li i dalje podršku premijera Beroš je rekao da su se čuli u subotu i nastavio: "Još uvijek imam podršku premijera i vjerujem da ću kao ministar utemeljiti i provesti najveći dio reformi u sustavu"

Osvrnuo se i na nedavnu izjavu predsjednika Republike da će se Beroša "potrošiti i baciti kao ručnik". "Nitko ne treba brinuti o meni i hoću li biti odbačen ili ne. U ovom trenutku sam član Vlade, provodim politiku Vlade RH i to radim vrlo požrtvovno", poručio je.

Rekao je i da nije "fiksiran za ministarski stolac" te da je usmjeren prema rješavanju problema veledrogerija, financijskoj stabilizaciji zdravstvenog sustava kao i u konačnici potrebnim reformama. To je, rekao je, ono čemu teži, a vjeruje da na tom putu "ima potporu Vlade RH i predsjednika".

Naime, ministra Beroša politički protivnici proteklih dana prozivaju zbog nefunkcioniranja portala CijepiSe, izbora tvrtki koje su tu platformu radile, problema s opskrbom bolnica lijekova, a SDP namjerava ovoga tjedna među oporbenim strankama pokrenuti razgovore o postupku Beroševa opoziva.

Upitan o napisima prema kojima je njegov prijatelj dobio posao PR-a vrijedan više od pola milijuna kuna Beroš je uzvratio da je "upravo nevjerojatno koliko prijatelja ima u zadnjim danima".

"Ispada da su pola Hrvatske moji prijatelji i da sam dijelio poslove. Apsolutno ne, niti jedna od informatičkih kuća koje su ugovorene u procesu održavanja i razvoja platforme Cijepi se nije ušlo u ministarstvo ni dok sam bio pomoćnik, a kamoli dok sam bio ministar. kada je riječ o još jednom mom ''prijatelju'' i dalje je sve legitimno, sve legalno, i u skladu sa zakonskim procedurama, ali je potpuno jasno da moram imati ljude koji me na različitim aspektima suportiraju", pojasnio je Beroš.

Tagovi: Vili Beroš, dug bolnica, Andrej Plenković, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE