GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Mjere se neće pooštravati

Beroš: Mjere se neće pooštravati
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 16:34
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Danas u 14 sati počeo je sastanak Znanstvenog savjeta vlade na kojem su znanstvenici s premijerom Plenkovićem razgovarali o mogućem popuštanju mjera u svjetlu današnjeg otkrića novog soja koronavirusa u Hrvatskoj.

Nakon sastanka javnosti se obratio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Mjere nisu bile glavna tema razgovora, bili smo fokusirani na prisutnost novog soja koronavirusa u Hrvatskoj i svojevrsnoj opasnosti, ali treba biti na oprezu. Završili smo s raspravom o cjepivu. Svi naglašavaju da se treba cijepiti s cjepivom koje imamo. Sva su sigurna", rekao je ministar Vili Beroš.

Upitan hoće li biti ublažavanja postojećih epidemioloških mjera, Beroš kaže kako na to pitanje nema jednoznačnog odgovora i da će se o tome još razgovarati.

"Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na epidemološkim podacima i na zdravom razumom. Svi smo suglasni da ne treba dodatno pooštravati mere, međutim o relaksaciji treba vrlo pomno promišljati. Mislim da ćemo donijeti određene odluke koje će biti temeljene na situaciji idućih dana", rekao je Beroš.

Na pitanje o cijepljenju preko reda, vezano za slučaj zagrebačkog rektora Borasa, Beroš je kazao da cijepljenje preko reda osuđuje i da cijepivo treba osigurati najugorženijima.

"Ako cijepljenje ide preko reda to nije u velikoj mjeri. Jutros sam osudio to. Ako se i događalo mislim da nije ugorzilo program cijepljenja", odgovorio je Beroš na pitanje o cijepljenju preko reda.

Podsjetimo, trenutno važeće epidemiološke mjere, koje uključuju zabranu rada kafićima, restoranima i teretanama, na snazi su do 15. veljače.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, britanski soj koronavirusa, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE