GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš objasnio koja je razlika između dvaju testova

Beroš objasnio koja je razlika između dvaju testova
TESTOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 19:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u petak o 98 novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, najavivši da od danas kreću niže cijene testiranja.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da će se za testiranje na koronavirus već od danas plaćati 501 kuna za dvije ciljne sekvence, a za tri 698 kuna.

Ministar Beroš u RTL-u Danas je objasnio razliku u cijeni i kvaliteti testova.

"Nakon što smo svjedočili različitim cijenama testova za koronavirus u različitim zdravstvenim ustanovama, a i u inozemstvu, naložio sam HZZO-u da zatraži od svih ustanova u Hrvatskoj koje vrše testiranje određeni izračun cijena da bismo mogli napraviti jednu prosječnu i detektirati koji su to testovi optimalni kad je riječ o cijeni i kvaliteti. Dakle, nakon takvog izračuna došli smo do ovih podataka, cijena testa s dvije sekvence genoma stoji 501 kunu, a s tri sekvence 698 kuna. Razlika je u tome što testovi s dvije sekvence detektiraju prvo jednu koja je karakteristična za sve koronaviruse, a druga je karakteristična za ovaj novi tip koji zrokuje Covid-19. No možemo detektirati i treću sekvencu da bismo potvrdili ovaj raniji nalaz, a to ovisi o kliničkoj slici i kliničkoj indikaciji", rekao je Beroš.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
SDP odustao od pregovora s DP-om
ODUSTAJANJE
SDP odustao od pregovora s DP-om
ZAGREB - U Socijaldemokratskoj partiji odustali su od pregovora od slaganja tzv. antikorupcijske većine s Domovinskim pokretom, javlja Novi list.
Radin: Ostajemo kompaktni
MANJINCI
Radin: Ostajemo kompaktni
ZAGREB - Furio Radin, iskusni saborski zastupnik i jedan od utjecajnijih članova kluba manjinskih zastupnika, dao je vrlo zanimljivu izjavu za Index kojom sugerira da klub manjinaca ipak neće biti razbijen kao što to zahtijeva plan Andreja Plenkovića i Domovinskog pokreta.
Pahor: Imam ideju za nastavak dijaloga Beograda i Prištine
IDEJE
Pahor: Imam ideju za nastavak dijaloga Beograda i Prištine
LJUBLJANA - Bivši predsednik Slovenije Borut Pahor najavio je da će njegova kancelarija i Ministarstvo spoljnih poslova najverovatnije naredne nedelje Briselu proslediti njegovu kandidaturu za mesto specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.
Vučić i Orban spremaju crveni tepih za Xi Jinpinga
DOBRODOŠLICA
Vučić i Orban spremaju crveni tepih za Xi Jinpinga
BUDIMPEŠTA - Kineski čelnik Xi Jinping provest će najveći dio svoje petodnevne turneje po Europi ovog tjedna u dvije male zemlje na istočnoj polovici kontinenta, regiji koju je Peking koristio kao uporište za svoje rastuće gospodarske ambicije u Europi.
Hrebak: Nisam oduševljen načinom na koji se slaže većina
KOALICIJA
Hrebak: Nisam oduševljen načinom na koji se slaže većina
ZAGREB - U utorak će se održati sastanci koji bi mogli odrediti vodstvo Hrvatske u iduće četiri godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE