GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Razmatramo ograničenje javnih okupljanja i maske u zatvorenim prostorima

Beroš: Razmatramo ograničenje javnih okupljanja i maske u zatvorenim prostorima
NOVE MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2020 / 14:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Vladi je danas održan sastanak Nacionalnog stožera u Vladi zbog velikog porasta novozaraženih u posljednjih 24 sata. Tema sastanka je aktualna epidemioloska situacija i buduće aktivnosti i mjere.

S premijerom Plenkovićem na sastanku su bili Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, šef Nacionalnog stožera Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš te ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić.

Govorili su o novim mjerama koje će biti uvedene zbog povećanog broja novozaraženih.

Razmišljali smo o limitaciji javnih okupljanja i obvezi nošenja maski u zatvorenom prostoru, rekao je nakon sastanka ministar zdravstva Vili Beroš.

"U zadnjih tjedan dana intenzivno razgovaramo s partnerima o uvođenju novih mjera. One nisu danas niti će od sutra biti na snazi, želimo ih dogovoriti sa svim partnerima, a sasvim sigurno je da ćemo uvoditi obvezno nošenje maski na svim zatvorenim prostorima i u dijelu otvorenih. Razmišljamo o ograničavanju javnih okupljanja za sva ona okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi. Razmišlja se i o češćim i strožim kontrolama provođenja odluka koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite, rekao je Krunoslav Capak.

Upitan kad će doći do uvođenja novih mjera, Capak je rekao da će do kraja vikenda napraviti nove preporuke i nove odluke te da će dotad završiti i sve pregovore s partnerima.

"Početkom sljedećeg tjedna će uslijediti donošenje novih mjera", rekao je Capak.

Sve mjere koje će eventualno stupiti na snagu moraju se nadovezivati na ove najjednostavnije, a ujedno najučinkovitije mjere, a one su čuvanje distance, izbjegavanje fizičkog kontakta i nošenje maski. Odgovorno ponašanje svih nas je ključ uspjeha, rekao je Beroš.

Posebnih žarišta nema, ali velik je broj zaraženih u Gradu Zagrebu, zato će se Nacionalni stožer sastati sa stožerom Grada Zagreba kako bismo vidjeli što se može napraviti, istaknuo je.

Upitan hoće li biti novog zatvaranja, Capak je rekao da će učiniti sve da se on izbjegne.

"Mi ćemo učiniti sve da izbjegnemo karantenu i lockdown. Nikad ne reci nikad, ali napravit ćemo sve da se život nastavi u epidemiološkim okvirima", rekao je Capak.

Tagovi: Vili Beroš, Krunoslav Capak, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE