GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš šalje inspekciju u KBC Sestre milosrdnice

Beroš šalje inspekciju u KBC Sestre milosrdnice
OHRABRIO SE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 21:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da šalje inspekciju u KBC Sestre milosrdnice i poručio da nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese i da podržava svako nastojanje da se, ako postoje, razotkriju nezakonite radnje.

"Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata", priopćio je ministar zdravstva nakon što je danas smijenjena dosadašnja predstojnica Zavoda za radiologiju Dijanu Zadravec, a koja tvrdi da se koriste sredstava bolnice za privatne interese te prikriva kriminal i korupcija.

Beroš je najavio da će poslati zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da već u petak u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor, te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.

"Nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. Podržavam svako nastojanje da se razotkriju nezakonite radnje, ukoliko postoje, te očekujem od nadležnih državnih tijela da postupaju po prijavama kako bismo sankcionirali sporne aktivnosti ili otklonili sumnje tamo gdje nema nepravilnosti“, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Navodeći kako je obaviješten o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice, ističe da nije zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali je odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk razriješio je u srijedu s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijanu Zadravec zbog narušenih međuljudskih odnosa, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz te ustanove.

"Obaviješten sam od v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice o provedenoj kadrovskoj promjeni u toj ustanovi. Kao ministar zdravstva nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika bolnice koji predano rade svoj posao, posebno u vrijeme epidemije te prvenstveno zaštite interesi pacijenata koji očekuju kvalitetne i redovite usluge“, poručio je ministar Beroš.

Zadravec: Prikriva se kriminal i korupcija

Zadravec je danas rekla da je nezakonito smijenjena te da joj je v.d. ravnatelja zaprijetio otkazom ako istupi u medijima. Optužila ga je i za opstrukciju njezinih pokušaja da unaprijedi rad na Zavodu u ovim kriznim trenucima.

"Zabranio mi je da govorim istinu i time prikriva pravo stanje u bolnici. Prikriva kriminal i korupciju na koju sam ja ukazala i koju sam prijavila i time se svrstava na stranu onih koji ne rade za dobrobit javnozdravstvenog sustava nego za dobrobit privatnog . Jednako tako svrstava se uz one koje sam prijavila za nezakonite radnje", rekla je, među ostalim, Zadravec u izjavi za novinare.

Ponovila je da ima "dokaze da su postojale kriminalne radnje" i kako je to neosporivo. Zadravec je poručila da je u "u sukobu sa svim privatnim onima koji rade i šefovi su klinika u KBC Sestre milosrdnice i ujedno imaju privatne bolnice i rade u korist svojih privatnih bolnica koristeći resurse javnozdravstvenog sustava".

Vatavuk: Nitko ne smije biti talac ili kolateralna žrtva nečijeg nezakonitog djelovanja

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk, koji je preuzeo upravljanje Zavodom umjesto Zadravec do imenovanja novog predstojnika, istaknuo je danas da je osiguran dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava, kaže se u priopćenju.

"Vođenje tog zavoda od Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove. Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima", izjavio je, uz ostalo, Vatavuk te pacijentima poručio kako mogu biti mirni te da će im sve potrebne usluge biti na raspolaganju.

Vezano uz javno iznesene sumnje Dijane Zadravec na nepravilnosti i kaznena djela, koja je prijavila Državnom odvjetništvu i MUP-u, Vatavuk ističe da kao v.d. ravnatelja i kolega snažno podržava njezina nastojanja da se zakonski sankcioniraju sve nepravilnosti u ustanovi.

Ne smije se, poručio je, dozvoliti da bilo tko bude talac ili kolateralna žrtva nečijeg nezakonitog djelovanja. Također je naveo kako najnovije izvješće interne revizije koju je zatražio njegov prethodnik na mjestu v.d. ravnatelja pokazuje da nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju bolnice.

Tagovi: Vili Beroš, Dijana Zadravec, Zoran Vatavuk, Mia Primorac, Mario Zovak, Tomislav Dulibić
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE