GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Savjetujem mladima da budu odgovorni

Beroš: Savjetujem mladima da budu odgovorni
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 11:28
Autor: SEEbiz / N1 info
ZADAR - Ministar zdravstva Vili Beroš danas je u posjeti Zadru. Došao zahvaliti članovima Stožera na organizaciji posla i građanima koji poštuju mjere. Poslao je posebnu poruku mladima.

Imamo tri novozaražene osobe, ukupno 50 pacijenata u Županiji, rečeno je na press konferenciji Stožera.

Jedna novozaražena osoba vezana je uz biogradsku bolnicu, dvoje ostalih nisu vezani. U bolnici je 19 pacijenata. Troje ih je u lošem stanju, dvoje ih je noćas završilo na Jedinici intenzivnog liječenja, jedna pacijentica je od prije tamo.

Pozitivni su tri liječnika i tri medicinske sestre u zadarskoj bolnici.

"Nemojmo stigmatizirati nikoga tko je obolio", poručili su iz zadarskog stožera.

Ministar Beroš u Zadar je došao zahvaliti članovima Stožera na organizaciji posla i građanima koji poštuju mjere.

"Svatko od nas može najviše napraviti. Došao sad dati podršku i zdravstvenom sustavu", rekao je ministar na press konferenciji.

"Zajedno smo svi skupa, apeliram još jednom na građane da poštuju mjere, pazimo na mjere. Ponukan rezultatima, iako smo rekli da stariji građani imaju teži tijek. No imamo i mlađih oboljelih. Savjetujem mladima da budu odgovorni jer i oni mogu oboljeti čak i od težeg oblika kliničke slike".

Ponovio je da je na liječnicima pojačana odgovornost. Rekao je da će se ispitati sve okolnosti ulaska infekcije u biogradsku bolnicu.

"Rekao sam da je na liječnicima i svim djelatnicima povećana odgovornost. Apeliram na sve zdravstvene radnike koji se odgovorno ponašanju da takvi budu i dalje i oni i svi ostali".

Rekao je da se nabavljaju dodatni respiratori za zadarsku bolnicu, ali i podsjetio da je ih sad na tržištu teško nabaviti.

"Jednostavan je način suzbijanja infekcije, a to je odgovornost. Vi ste sad svi preblizu, pa vas molim da se odmaknete. Radimo sve da osiguramo adekvatan broj respiratora, nemamo čarobni štapić, ali ako se budemo društveno odgovorno ponašali, nadam se da potreba za njima neće biti više od onoga što planiramo.", rekao je Beroš u Zadru.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE