GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš upozorio na moguću twindemiju i otkrio da imamo preko 3.000 novih slučajeva

Beroš upozorio na moguću twindemiju i otkrio da imamo preko 3.000 novih slučajeva
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 10:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade su izmjene i dopune Zakona o trošarinama, izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te izmjene i dopune Zakona o pravu na pristup informacijama. Vlada će donijeti i odluku o preraspodjeli sredstava planiranih u ovogodišnjem Državnom proračunu, kao i odluku o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji.

Premijer Andrej Plenković u uvodnoj je riječi kazao:

'Vidimo da smo ušli u razdovlje hladnijeg vremena što je donijelo značajan porast broja oboljelih. Tako će biti i danas. Moramo se pridržavati osnovnih mjera zaštite. To ukazuje na još veći važnost cijepljenja osobito starijih sugrađana', kazao je Plenković.

'Svaka četvrta starija osoba koja nije cijepljena, u visokom je riziku u slučaju da oboli od covida i ne možemo ne primijetiti da je koronavirus odnio ogroman broj života. Za koji dan ćemo premašiti broj od 9.000 preminulih s ili od covid u Hrvatskoj. To je velik danak koji plaćamo kao društvo. Nema razloga da brojevi budu ovako visoki. Zato je odgovornost svakoga da donese razumnu odluku i da se cijepi. To je stav Znanstvenog savjeta i struke. Od početka listopada 74 posto hospitaliziranih nije bilo cijepljeno. 80 posto pacijenata na respiratoru nije bilo cijepljeno', kazao je.

Kazao je da je činjenica da i cijepljeni mogu prenositi virus.

Tomo Medved, ministar branitelja, kazao je da su obnovljene 632 kuće na Banovini. Na 187 obiteljskih kuća radovi su u tijeku. Iskazan je poziv za kupnju zamjenskih nekretnina. Sklopljen je ugovor za izradu projektne dokumentacije za izradu tipskih zgrada s 800 stanova.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je dana s 3.053 novih slučajeva. Udio zaraženih je 28,24 posto. U bolnicama je 939 osoba, 131 je na respiratoru.

'Zamjetan je porats hospitaliziranih pacijenata. Klinici za infektivne bolesti ustupljeni su dodatni ecmo uređaji. Danas je sastanak u Ministarstvu oko daljnjeg odgovora zdravstvenog sustava na ovu situaciju', kazao je.

Kazao je da je slabiji porast hospitaliziranih, od broja zaraženih iz čega se izvlači zaključak da je cijepivo spriječilo teža oboljenja.

'Danas od posljedica covida umiru necijepljene osobe visoke životne dobi', kazao je Beroš.

73 posto je cijepljenih je među zdravstvenim radnicima. Postotak zaštićenih među liječnicima je gotovo 90 posto s cijepljenima i preboljelima.

'Porast broja zaraženih poziv je na dodatnu dozu opreza. WHO povezuje porast epidemije s necijepljenima. Europske države s visokim postotkom cijepljenih, unatoč visokim brojkama zaraženih imaju manju smrtnost. Cjepiva su sigurna, besplatna i dostupna svima. Znanstvenici upozoravaju na mogućnost twindemije, preklapanja gripe i koronavirus', kazao je.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Andrej Plenković, Vili Beroš, Krunoslav Capak
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE