GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BIA objavila dokumenta o smrti Vladimira Cvijana

BIA objavila dokumenta o smrti Vladimira Cvijana
SUMNJIVA SMRT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 14:01
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Beogradskom advokatu Ivanu Niniću dostavljeni su odgovori od Bezbednosno informativne agencije (BIA) o smrti advokata i političara Vladimira Cvijana. Ovo su, nakon saopštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, jedini službeni podaci sa kojima se javnost u Srbiji upoznaje o jednom od najmisterioznijih slučajeva smrti.

Odlukom Bratislava Gašića prethodno je izvršen opoziv tajnosti dokumenata koje je Ivan Ninić objavio na svom Tviter nalogu.

U objavljenim dokumentima nalazi se službena beleška o kontaktu u Institutu za sudsku medicinu Službenu belešku u Advokatskoj komori Beograd, izvaštaj o razgovoru sa Cvijanovom suprugom, izveštaj sa radnikom JRB i dva izveštaja o razgovorima sa NN licima.

Sva ova dokumenta i službene beleške načinjene su tek marta ove godine, a BIA tvrdi da pre toga praktično „ni slovo“ nije napisala o Vladimiru Cvijanu u svojim evidencijama.

„Ovim odgovorom je zadovoljena forma i deo inforamcija za koje je BIA procenila da treba da izađu u javnost, ali ne znamo šta BIA ima u posedu još. Iz ovoga što je dostavila ne proizilazi ozbiljan operativni rad i ne čini se kao da je uložila dodatni napor da priču zaokruži. U ovoj priči ostaju rupe koje nisu popunjenje, a koje je BIA, s obzirom na ovlašćenja, resurse i mogućnosti, mogla da upotpuni“, kaže Ninića za Nova.rs.

On objašnjava da iz priloženog ne vidimo recimo ni kada je Cvijan ušao u Srbiju, s kim je boravio, gde je živeo, takođe nije poznato ni od čega je živeo.

„Ako iz ovog izveštaja možemo da vidimo da ljudi Cvijana opisuju kao nekoga sa očiglednim zdravstvenim problemima, kao nekoga ko se lečio, najmanje što je BIA mogla da uradi je da se više pozabavi njegovim zdravstvenim stanjem“, kaže Ninić.

On podseća da iz Višeg javnog tužilaštva i dalje čeka odgovore na pitanja koja im je upuito.

Tagovi: Vladimir Cvijan, Ivan Ninić, Bezbedonosno informativna agencija, Srpska napredna stranka, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Njemački virolog: Vjerojatno ćemo trebati i treću dozu cjepiva
CIJEPLJENJE
Njemački virolog: Vjerojatno ćemo trebati i treću dozu cjepiva
BERLIN - Predsjednik Njemačkoga savjetodavnog povjerenstva za cijepljenje (Stiko) s berlinskog Instituta Robert Koch, virolog Thomas Mertens rekao je da će se vjerojatno svi građani iduće godine morati docijepiti protiv covida-19, "jer nas koronavirus neće pustiti", prenosi Euronews.
Mate Uzinić: Od homoseksualnih osoba molim oproštenje
PROTIV HOMOFOBIJE
Mate Uzinić: Od homoseksualnih osoba molim oproštenje
ZAGREB - Od homoseksualnih osoba molim oproštenje što se zbog ovoga mogu i dalje osjećati odbačeni i od Crkve, ali i što oni i obitelji kojima pripadaju još uvijek u Crkvi, koja kao „obitelj obitelji“ treba biti obitelj za sve svoje članove, ne mogu dobiti ono obzirno pastoralno vodstvo koje im prema 'Amoris laetitia' treba biti zajamčeno', napisao je, između ostalog, na svojem Facebooku monsinjor Mate Uzinić povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije.
Stožer smatra da je za zelene digitalne potvrde potrebna samo njihova odluka
NOVO (NE)NORMALNO
Stožer smatra da je za zelene digitalne potvrde potrebna samo njihova odluka
ZAGREB - Za dva tjedna planira se popuštanje mjera, otvaranje restorana i klubova, ukidanje zabrane koncerata i svadbi, ali samo za goste sa zelenim digitalnim potvrdama, piše u ponedjeljak Jutarnji list, navodeći da će kontrolu covid-statusa propisati Stožer odlukom, bez izmjene zakona.
Bubaš: Kućni testovi nemaju dijagnostičku vrijednost
TESTOVI
Bubaš: Kućni testovi nemaju dijagnostičku vrijednost
ZAGREB - U hrvatske ljekarne uskoro stižu brzi kućni testovi na koronavirus. Testovi za samotestiranje odobreni su na razini Europske unije.
IDS-ov poraz u Vodnjanu najveće iznenađenje izbora u Istri
IZNENAĐENJE
IDS-ov poraz u Vodnjanu najveće iznenađenje izbora u Istri
VODNJAN - Najveće iznenađenje lokalnih izbora u Istri je svakako IDS-ov gubitak Vodnjana, njihove utvrde od demokratskih promjena početkom '90-ih. Nezavisni Edi Pastrovicchio apsolutni je pobjednik!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE