GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden noću prestaje disati, počeo je koristiti poseban uređaj

Biden noću prestaje disati, počeo je koristiti poseban uređaj
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2023 / 23:25
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Pedsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden počeo je koristiti uređaj za kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putovima kako bi riješio dugogodišnji problem s apnejom, problemom prestanka disanja za vrijeme spavanja, rekli su dužnosnici Bijele kuće.

"Od 2008., predsjednik je otkrio svoju povijest apneje za vrijeme spavanja u temeljitim medicinskim izvješćima. Sinoć je koristio CPAP aparat, što je uobičajeno za ljude s tom poviješću", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates.

Drugi dužnosnik Bijele kuće rekao je da je Biden posljednjih tjedana počeo koristiti CPAP uređaj kako bi poboljšao kvalitetu svog sna.

Novinari su u srijedu vidjeli Bidena s tragovima na licu koji su upućivali na to da je nosio neku vrstu široke naramenice. Bidenov liječnik proglasio ga je zdravim i "sposobnim za dužnost" u veljači nakon fizičkog pregleda.

Bloomberg News prvi je izvijestio o Bidenovoj uporabi CPAP uređaja.

Apneja za vrijeme spavanja čest je poremećaj spavanja kojeg karakteriziraju kratki prekidi disanja tijekom spavanja. Može uzrokovati hrkanje i dnevni umor te može dovesti do visokog krvnog tlaka ili srčanih problema, navodi klinika Mayo. U najčešćem obliku apneje za vrijeme spavanja mišići grla se opuštaju, blokirajući protok zraka u pluća.

Biden, 80, najstarija je osoba koja je obnašala dužnost predsjednika SAD-a, a njegova dob i zdravlje u središtu su pozornosti glasača dok se natječe za drugi, četverogodišnji mandat na izborima 2024. Dob je jedan od nekoliko čimbenika koji povećavaju rizik od razvoja apneje za vrijeme spavanja.

Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je većina Amerikanaca zabrinuta zbog Bidenove dobi. U veljači ga je liječnik nakon fizičkog pregleda proglasio zdravim i "sposobnim za dužnost". Liječničko izvješće o Bidenovom pregledu ne spominje apneju za vrijeme spavanja, ali kaže da se Biden nosio s "kongestijom sinusa veći dio svog života" i da su se "simptomi sinusa poboljšali nakon nekoliko operacija sinusa i nosa".

Tagovi: Joe Biden apneja
PROČITAJ I OVO
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
PRITISCI
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
WASHINGTON - Gotovo 90 kongresnika i dužnosnika Demokratske stranke pozvalo je jučer predsjednika Joea Bidena da razmotri prekid prodaje oružja Izraelu ako izraelska vlada ne korigira odnos prema dostavi humanitarne pomoći Gazi.
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE