GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden preuzeo vodstvo u Georgiji, sve je bliže pobjedi

Biden preuzeo vodstvo u Georgiji, sve je bliže pobjedi
U VODSTVU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 11:41
Autor: SEEbiz / N1 info
WASHINGTON - Amerikanci su u utorak 3. studenog izašli na birališta kako bi odlučili tko će biti sljedeći predsjednik, Joe Biden ili Donald Trump. Danas, 6. studenog i dalje se ne zna pobjednik.

U nekoliko se država još prebrojavaju glasovi, a službeni se rezultati očekuju do kraja dana.

Joe Biden je zasad u vodstvu, no odlučit će Arizona, Georgia, Nevada i Pennsylvania iako utrka nije gotovo ni na Aljasci ni u Sjevernoj Karolini, piše N1 televizija.

Svi čekaju Pennsylvaniju: Glasovi ove države mogli bi odlučiti o predsjedniku, no još uvijek je neizvjesno na čiju će stranu prevagnuti. Joe Biden zaostaje za Donaldom Trumpom ondje za malo više od 18.000 glasova, a glasovi koji su preostali za brojanje, pristigli su uglavnom iz Philadelphije i okolnog područja, tradicionalno demokratskom uporištu.

Preokret u Georgiji: Ova država donosi 16 elektorskih glasova i Trump si ne može priuštiti da je izgubi. Joe Biden je prešao u vodstvo, a prebrojano je 99% glasova. Bez Georgije i Pennsylvanije Trump teško može do drugog mandata pa su se njegove šanse u posljednjim satima značajno smanjile, otkako je Biden poveo.

Trump prijeti pravnim koracima: Trumpov tim na sve načine traži put do pobjede pa su počeli prijetiti pravnim koracima iako nemaju dokaza o nepravilnostima. Zahtijevaju ponovno brojanje glasova u državama u kojima Trump zaostaje, a u onima u kojima je u vodstvu, traže da se glasovi prestanu brojati.

Trumpov pokušaj osporavanja glasova: U četvrtak navečer Donald Trump je dao do znanja da namjerava predati vlast bez borbe ako izgubi izbore. CNN navodi da bi to mogala biti jedna od najopasnijih predsjedničkih izjava u američkoj povijesti. Pritom je Trump lažno ustvrdio da su glasovi, stigli nakon izbornog dana, ilegalni.

Biden poziva na smirenost: Joe Biden je pak u svom govoru u četvrtak pokušao unijeti optimizam i apelirao na strpljenje prilikom prebrojavanja glasova.

Tagovi: Joe Biden, Donald Trump, američki izbori
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE