GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bijela kuća: Vladini zaposlenici moraju biti cijepljeni do 8. prosinca

Bijela kuća: Vladini zaposlenici moraju biti cijepljeni do 8. prosinca
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2021 / 07:32
Autor: SEEbiz / H

WASHINGTON - Bijela kuća u petak je objavila da milijuni zaposlenika u svim saveznim institucijama moraju do 8. prosinca biti cijepljeni protiv covida-19, kao i da će administracija ugrađivati klauzule u sve buduće ugovore s vladom kojima će nalagati cijepljenje.

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je još 9. rujna izvršnu uredbu kojom se zahtijeva obvezno cijepljenje zaposlenika u saveznim institucijama, no mnoge američke kompanije koje imaju ugovore sa saveznim institucijama čekale su na službene smjernice iz Bijele kuće.

Zamjenik direktora Ureda za upravljanje i proračun Bijele kuće Jason Miller napisao je na svom blogu da "smjernice koje su danas izdane promiču jedan od glavnih ciljeva znanstveno utemeljenog plana: da se što više ljudi procijepi".

Miller je rekao da će politika cijepljenja zaposlenika "smanjiti izostanke radnika, kao i troškove rada te poboljšati učinkovitost ugovaratelja i podugovaratelja koji izvršavaju poslove za saveznu vladu".

Jedan dužnosnik administracije rekao je da se zahtjevi za cijepljenjem interpretiraju "široko", ustvrdivši da obuhvaćaju sve a ne samo one koji rade u saveznim zgradama.

Steve Case, odvjetnik u društvu King&Spalding, specijaliziranom za vladine ugovore, očekuje da će ta uredba utjecati na desetke milijuna američkih radnika. Primjerice, ako savezni djelatnik odlazi na posao u neki drugi ured u kompaniji, tada će i zaposlenici tog drugog ureda morati biti cijepljeni, iako ne rade na ugovoru za vladu.

"Pipci (uredbe) su dalekosežni. Broj onih koji će biti obuhvaćeni je golem", rekao je Case.

Ranije ovoga mjeseca, Bijela kuća objavila je da svi savezni zaposlenici moraju biti cijepljeni najkasnije do 22. studenoga.

Prošloga tjedna glavni dobavljač vojne opreme Raytheon Technologies Corp, proizvođač raketa Tomahawk, zatražio je od svih 125.000 zaposlenika u SAD-u da se cijepe.

Odvojeno, američko ministarstvo rada planira u listopadu izdati hitne privremene standardne zahtjeve za poduzetnike s više od 100 zaposlenika, kojima će tražiti da cijepe zaposlenike ili ih testiraju jednom tjedno, a očekuje se da će time biti obuhvaćeno više od 80 milijuna radnika u SAD-u.

Tagovi: Bijela kuća, obvezno cijepljenje, Joe Biden
PROČITAJ I OVO
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE