GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bizarno: Zadravec se može kandidirati za šeficu Vinogradske

Bizarno: Zadravec se može kandidirati za šeficu Vinogradske
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 09:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sutra je zadnji dan natječaja za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, no s obzirom na to da je subota neradan dan, prijave će se primati još u ponedjeljak, a nakon toga će se pričekati još nekoliko dana za one koje bi mogle pristići poštom.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, do sada nije stigla niti jedna prijava, ali troje je zaposlenika bolnice - dr. Dijana Zadravec, dr. Davor Vagić i dr. Vanja Bašić Kes - zatražilo od Uprave potvrde da se protiv njih ne vodi nikakav postupak. To je, naime, jedan od uvjeta, a za koji se govorilo da Zadravec neće moći ispuniti.

No, kako doznajemo, Zadravec će dobiti potvrdu jer je postupak zbog povrede iz radnog odnosa koji se vodio protiv nje okončan. Kako doznajemo, u Statut je uvedena klauzula da je za kandidaturu potrebna potvrda da se ne vodi postupak, ali nije predviđeno što će biti kad postupak okonča.

Podsjetimo, v. d. ravnatelja dr. Zoran Vatavuk smijenio je Zadravec s mjesta šefice Zavoda za radiologiju zbog utvrđenog mobbinga i lošeg vođenja Zavoda, a žalbu koju je Zadravec poslala Upravno vijeće je odbacilo i potvrdilo odluku v.d.-a. No, to ne utječe na mogućnost kandidature za šeficu bolnice, jer Statut ne propisuje da se oni kojima je u postupku utvrđena odgovornost ne mogu kandidirati.

Kako doznajemo, osim tri gore navedena moguća kandidata, kao mogući ravnatelj spominju se i dr. Milan Vrkljan te akademkinja Mirna Šitum. No, sve glasnije se spekulira i da će se prijaviti vanjski kandidati, od kojih je jedan iz KBC-a Zagreb (Šalata), otorinolaringolog dr. Mario Bilić. Kako nam kažu sugovornici, nije nemoguće da Upravno vijeće ne izabere nijednog od kandidata i da se još malo prolongira odabir ravnatelja dok se ne završe inspekcijski nadzori dvaju ministarstava i HZZO-a. Nakon zaključenja natječaja UV ima 30 dana za izbor ravnatelja, a cijeli proces, uključujući i žalbeni rok, mora biti završen do 5. srpnja.

Tagovi: Dijana Zadravec, Davor Vagić, Klinika za tumore, Vili Beroš, Mia Primorac, Andrej Plenković, KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, KBC Sestara milosrdnica
PROČITAJ I OVO
Zakonskim izmjenama omogućiti sigurnije kretanje biciklista
JAVNO SAVJETOVANJE
Zakonskim izmjenama omogućiti sigurnije kretanje biciklista
ZAGREB - Sindikat biciklista u utorak je pozvao građane da se uključe u javno savjetovanje o izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako bi se omogućilo sigurnije kretanje pješaka i biciklista.
Je li Obamina proslava primjer da covid-19 nije ozbiljna bolest?
KRITIKE
Je li Obamina proslava primjer da covid-19 nije ozbiljna bolest?

WASHINGTON - Informacije da bivši američki predsjednik Barack Obama, koji će ovaj tjedan proslaviti 60. rođendan, planira veliku zabavu sa stotinama gostiju potaknule su kritike u američkim medijima.

Više nema otvorenog plamena na požarištu kod Segeta Gornjeg
POD KONTROLOM
Više nema otvorenog plamena na požarištu kod Segeta Gornjeg
TROGIR - Situacija na požarištu kod Segeta Gornjeg trenutno je puno bolja, više nema otvorenog plamena, vatrogasci na terenu saniraju požarište, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.
Radnici ne žele plaćati porez u dvije države
SURADNJA
Radnici ne žele plaćati porez u dvije države
ZAGREB - U općini Cestici u Varaždinskoj županiji potpisan je ugovor o suradnji između Hrvatskog sindikata radnika migranata (HSRM) i austrijskog sindikata Vidaflex koji bi mogao pomoći stotinama hrvatskih radnika u inozemstvu, piše u utorak Večernji list.
Hrvati su uvjerljivi prvaci prekomjerne težine
ISTRAŽIVANJA
Hrvati su uvjerljivi prvaci prekomjerne težine
ZAGREB - Prema podacima iz posljednjeg velikog istraživanja o zdravlju građana Europske unije, Hrvatska je najgora zemlja kad je u pitanju prekomjerna tjelesna masa. Najmanji postotak žena s prekomjernom težinom u EU ima Italija (37 posto), a udio žena u Hrvatskoj s prevelikim indeksom tjelesne mase iznosi 58 posto. Uvjerljivi šampioni pretjerane tjelesne mase su hrvatski muškarci. Čak 73 posto muškaraca u Hrvatskoj ima više kilograma nego što bi trebali imati, a udio preteških muškaraca najniži je u Francuskoj te iznosi 53 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE