GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bizarno: Zadravec se može kandidirati za šeficu Vinogradske

Bizarno: Zadravec se može kandidirati za šeficu Vinogradske
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 09:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sutra je zadnji dan natječaja za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, no s obzirom na to da je subota neradan dan, prijave će se primati još u ponedjeljak, a nakon toga će se pričekati još nekoliko dana za one koje bi mogle pristići poštom.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, do sada nije stigla niti jedna prijava, ali troje je zaposlenika bolnice - dr. Dijana Zadravec, dr. Davor Vagić i dr. Vanja Bašić Kes - zatražilo od Uprave potvrde da se protiv njih ne vodi nikakav postupak. To je, naime, jedan od uvjeta, a za koji se govorilo da Zadravec neće moći ispuniti.

No, kako doznajemo, Zadravec će dobiti potvrdu jer je postupak zbog povrede iz radnog odnosa koji se vodio protiv nje okončan. Kako doznajemo, u Statut je uvedena klauzula da je za kandidaturu potrebna potvrda da se ne vodi postupak, ali nije predviđeno što će biti kad postupak okonča.

Podsjetimo, v. d. ravnatelja dr. Zoran Vatavuk smijenio je Zadravec s mjesta šefice Zavoda za radiologiju zbog utvrđenog mobbinga i lošeg vođenja Zavoda, a žalbu koju je Zadravec poslala Upravno vijeće je odbacilo i potvrdilo odluku v.d.-a. No, to ne utječe na mogućnost kandidature za šeficu bolnice, jer Statut ne propisuje da se oni kojima je u postupku utvrđena odgovornost ne mogu kandidirati.

Kako doznajemo, osim tri gore navedena moguća kandidata, kao mogući ravnatelj spominju se i dr. Milan Vrkljan te akademkinja Mirna Šitum. No, sve glasnije se spekulira i da će se prijaviti vanjski kandidati, od kojih je jedan iz KBC-a Zagreb (Šalata), otorinolaringolog dr. Mario Bilić. Kako nam kažu sugovornici, nije nemoguće da Upravno vijeće ne izabere nijednog od kandidata i da se još malo prolongira odabir ravnatelja dok se ne završe inspekcijski nadzori dvaju ministarstava i HZZO-a. Nakon zaključenja natječaja UV ima 30 dana za izbor ravnatelja, a cijeli proces, uključujući i žalbeni rok, mora biti završen do 5. srpnja.

Tagovi: Dijana Zadravec, Davor Vagić, Klinika za tumore, Vili Beroš, Mia Primorac, Andrej Plenković, KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, KBC Sestara milosrdnica
PROČITAJ I OVO
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE