GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borzan: Nisam razmišljala da budem predsjednica SDP-a

Borzan: Nisam razmišljala da budem predsjednica SDP-a
SDP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 16:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Potpredsjednica SDP-a i eurozastupnica Biljana Borzan izjavila je u utorak kako u ovom krugu unutarstranačkih izbora, nije razmišljala o tome da se kandidira za mjesto predsjednice stranke, no ipak nije u potpunosti odbacila tu mogućnosti kazavši da "nikad ne treba reći nikad".

"SDP je sada u toliko teškoj situaciji da bi budući predsjednik SDP-a trebao biti sto posto angažiran oko SDP-a. Kod mene bi to iziskivalo da se odreknem svoga mandata u Europskom parlamentu, što meni osobno nije problem, ali imam problem sa svim onim biračima koji su mi dali povjerenje da taj posao radim do kraja mandata", kazala je Borzan za N1 upitana vidi li se kao nova predsjednica SDP-a.

Dodala je da nije uopće razmišljala o tome da bude predsjednica stranke, iako ju već duže vrijeme stavljaju u taj kontekst.

Na pitanje odbacije li onda mogućnost kandidiranja na izborima, kazala je da misli da će "u ovom krugu biti teško", ali da je u politici takva situacija da nikad ne treba reći nikad.

Navela je kako se u SDP-u obavljaju razgovori kako bi se pronašla osoba koja zadovoljava kriterije da ima dobar rejting unutar stranke, ali i izvan nje, među biračima.

Na pitanje jesu li među kandidatima koje bi bila spremna podržati i otprije spomenuti Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, ustvrdila je kako smatra da su to jako dobri kandidati.

"To jesu ljudi koji bi mogli biti budućnost SDP-a, jer odgovaraju kriterijima da imaju unutar stranke, ali i među biračima dobar rejting i da su dobili veliki broj glasova na izborima", ustvrdila je.

Za Zvonimira Mršića koji se također spominje kao potencijalni kandidat. Borzan je kazala da se on ne uklapa u te kriterije u ovom trenutku, s obzirom na to da posljednjih godina nije aktivan u politici.

"Ali on je s druge strane čovjek koji je bio iznimno uspješan gradonačelnik Koprivnice, vrlo vidljiv i uspješan saborski zastupnik. Radi se o vrlo kvalitetnoj osobi koja bi uspješno vodila SDP", poručila je.

Tagovi: Biljana Borzan, SDP, Davor Bernardić, Siniša Hajdaš Dončić, Zvonimir Mršić, Peđa Grbin
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE