GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Imamo pojačan pritisak migranata, ali nećemo postati hot-spot

Božinović: Imamo pojačan pritisak migranata, ali nećemo postati hot-spot
MIGRANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2023 / 13:13
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u srijedu da Hrvatska u ovoj godini bilježi pojačani pritisak migranata, no istaknuo je da je stanje pod kontrolom i neće dopusti da Hrvatska postane hot-spot za migrante.

“Pratimo svi što se događa u Europi, naročito ove vrlo zabrinjavajuće slike iz Italije. Što se tiče Hrvatske, bilježimo značajan porast, nekih 160 posto u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Božinović u izjavi novinarima u Osijeku.

No, poručio je da je unatoč pojačanom pritisku, u Hrvatskoj stanje s migrantima i tražiteljima azila pod kontrolom.

“Mi smo tom procesu pristupili vrlo analitički, donosimo odluke”, rekao je Božinović i poručio kako neće dopustiti da “Hrvatska postane bilo kakav hot-spot za migrante”, ali će poštivati sve međunarodne i nacionalne obveze i zakonske propisa.

Naveo je da se u Hrvatskoj ne bilježe nikakva povećanja kaznenih djela ni prekršaja vezanih za migrantsku populaciju.

Istaknuo je da sustav kontrole granice i migracije leži na koordiniranom ii fleksibilnom pristupu i djelovanju hrvatske policije, ali i na određenim novim rješenjima, poput izgradnje registracijskih centara u okolici Karlovca.

Božinović je prošlog tjedna u Karlovcu otkrio da Hrvatska razmatra kako rasteretiti policijske uprave, u kojima migranti predaju zahtjeve za međunarodnu zaštitu, izgradnjom registracijskih centara.

Poručio je i da su migracije globalni proces, kojega Hrvatska razumije, ali “da svaki taj proces mora imati svoja pravila”.

Komentirao je i požar u noćnom Klubu Mint u Zagrebu, istaknuvši da je istraga u tijeku i da zbog toga ne bi spekulirao o tom slučaju.

“U tijeku je kriminalističko istraživanje, izuzeti su svi dokazi u ovom trenutku koji su policiji potrebni. Na temelju tih izuzetih stvari i predmeta i drugih poslova vezanih za policijski rad u fazi izvida će se vršiti vještačenje, a onda možemo govoriti o tome kuda će nas sve to odvesti”, rekao je Božinović.

Tagovi: Davor Božinović, migranti
PROČITAJ I OVO
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
Sin ubio majku na Črnomercu
TRAGEDIJA
Sin ubio majku na Črnomercu
ZAGREB - Na zapadnom dijelu Zagreba jutros se dogodilo ubojstvo.
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE