GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: O sigurnosnim pitanjima ne bi se trebalo govoriti javno

Božinović: O sigurnosnim pitanjima ne bi se trebalo govoriti javno
SIGURNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2022 / 13:34
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je u petak da se poruke o sigurnosnim pitanjima ne šalju s konferencija za novinare, osvrćući se na izjave predsjednika RH Zorana Milanovića o stanju u Ukrajini i nagađanja da mu je ugrožena sigurnost.

''Osnovno načelo je da se o sigurnosnim pitanjima ne bi trebalo govoriti javno. Što se tiče naših službi, pritom mislim na sigurnosno-obavještajne službe i Ministarstvo unutarnjih poslova, one rade svoj posao 24 sata i siguran sam da prate sve što je relevantno za sigurnost hrvatskih građana, ali i štićenih osoba'', rekao je.

Božinović je nadodao da sigurnosne službe u tom smislu surađuju i s drugim službama, ali je ponovio kako nije siguran da je novinska konferencija mjesto s kojeg se šalju poruke te vrste.

''Nitko seriozan ni jedna služba niti jedna država, o tome ne govori u javnom prostoru'', zaključio je Božinović.

Predsjednik Milanović je nakon riječi da se Hrvatska ni na koji način neće upletati u krizu u Ukrajini, da ondje neće imati svoje vojnike te da Ukrajini nije mjesto u NATO-u prokazan kao proruski kolaboracionist na ukrajinskoj internetskoj crnoj listi naziva ''Mirotvorac''.

Odgovarajući na novinarska pitanja Božinović je kazao i da će oporbena inicijativa za smjenu ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata proći kao i sve dosadašnje inicijative oporbe.

''Sve njihove oporbene akcije i duboka promišljanja promjena nekakvih politika se svode na to da se izglasa nepovjerenje određenim članovima vlade. Kada bi oporba imala ponuditi nešto više od toga, ne bi gledali stalno isti film, gdje oni napadaju člana vlade, a onda ga vladajuća većina obrani'', kazao je Božinović u Policijskoj akademiji prigodom primopredaje 28 kombi vozila za očevide prometnih nesreća.

Tagovi: Davor Božinović, Covid potvrde, koronavirus u Hrvatskoj, cijepljenje u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE