GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Optuženome s arsenalom oružja nisu strane druge osobe ili grupacije

Božinović: Optuženome s arsenalom oružja nisu strane druge osobe ili grupacije
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2022 / 15:03
Autor: SEEbiz / H
PULA - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je za 53-godišnjaka, kod kojega je pronađen arsenal oružja uz fotografije sadašnjih i bivših dužnosnika te niza javnih osoba, rekao kako mu u smislu kontakata i podrške nisu strane druge osobe ili grupacije.

"U ovom trenutku ne bi izlazio s detaljima, no činjenica je da se radi o osobi koja je skupila jedan zavidan arsenal oružja, a mislim da joj nisu strane ni neke druge osobe ili grupacije koje su u posljednje vrijeme bile prisutne u hrvatskoj javnosti u smislu kontakata i podrške", rekao je Božinović u Valbandonu kraj Pule.

Novinarima je time komentirao slučaj Dražena Koštana kojeg zagrebačko tužiteljstvo sumnjiči za nedjelo protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva, odnosno pripremanje kaznenih djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, a čiji su postupci navodno motivirani govorima Marka Franciškovića, okrivljenog za poticanje na terorizam.

Koštan je optužen da je od siječnja 2020. do ožujka 2022. na području Šibenika i Vodica, nezadovoljan radom nositelja aktualne političke vlasti i propisanim mjerama zaštite od covida-19, "postupao s ciljem ozbiljnog narušavanja osnovnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura Republike Hrvatske".

Na novinarsko pitanje koliko u Hrvatskoj ima skrivenog oružja, Božinović je odgovorio kako postoji priličan broj skrivenog oružja jer smo država koja je izašla iz rata, doduše prije više od 22 godine ukoliko računamo i mirnu reintegraciju.

"Dosta je tog oružja ostalo u privatnim rukama, a ono što mi kao policija radimo je naša javna kampanja u sklopu koje pozivamo građane, koji imaju neregistrirano oružje, da ga vrate bez ikakvih sankcija i posljedica i da jednostavno pozovu policijske službenike da dođu i preuzmu to oružje kako bi se s njim postupilo u skladu sa zakonom", kazao je.

Tagovi: Davor Božinović, Dražen koštan, Marko Francisković
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE