GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Slučajevi eksplozivnih naprava očito povezani

Božinović: Slučajevi eksplozivnih naprava očito povezani
POVEZANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2023 / 16:50
Autor: SEEbiz
ZHAGREB - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u nedjelju da su slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava na riječkom području očito povezani te imaju međunarodnu dimenziju, dodavši da je policija jučerašnjim uhićenjem dvojice sumnjivaca uklonila neposrednu opasnost.

Primorsko goranska policija uhitila je u subotu navečer dvije osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja eksplodirala sinoć oko pola sata nakon ponoći na Pećinama u Rijeci.

Dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina osumnjičene za postavljanje napravi zatekli su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu.

Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu, utvrdila je policija.

Ministar je izjavio u nedjelju da se radi o policijskom postupanju koje je počelo s pronalaskom naprave kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju, nakon čega je 21. svibnja postavljena eksplozivna naprava u Rijeci ispred trgovačkog centra.

"Te akcije su očito na neki način povezane. Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje", rekao je ministar, dodavši da je sinoćnji rezultat posljedica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali na razini Ravnateljstva policije, odnosno uprave za kriminalističke poslove i djelatnicima primorsko goranske policije.

"Praktički oni su od travnja svaki dan radili na ovom predmetu koji ima i međunarodnu dimenziju", rekao je ministar novinarima nakon svečana Akademije u povodu Dana Hrvatske vojske.

Za motive i namjere počinitelja rekao je da su stvar kriminalističkog istraživanja koje slijedi, zaključivši da je ono što je očito u tim slučajevima bila neposredna opasnost policija sinoć riješila.

Tagovi: Davor Božinović, eksplozivna naprava u Rijeci
PROČITAJ I OVO
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
DONACIJE
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
WASHINGTON - Kampanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa u petak je objavila da je u prvih 24 sata nakon što je on proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata prikupila više od 50 milijuna dolara donacija.
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
ŽALBA
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
WASHINGTON - Donald Trump rekao je da će se žaliti na presudu zbog koje je postao prvi američki predsjednik osuđen za zločin, iako će morati čekati izricanje presude 11. srpnja kako bi poduzeo taj korak.
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
OPASNO
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden odobrio je Ukrajini korištenje američkog oružja za ciljeve unutar Rusije, odakle se napada ukrajinski grad Harkiv, nakon što je to Kijev proteklih tjedana tražio od Washingtona, potvrdio je američki državni tajnik Antony Blinken.
Mali avion na Hvaru promašio pistu i udario ljude
NESREĆA
Mali avion na Hvaru promašio pistu i udario ljude
HVAR - Danas je manji avion na Hvaru promašio sportsku pistu u Starogradskom polju i navodno naletio na dvije biciklistice.
Milanović: Plenković ide izričito protiv riječi ustava
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković ide izričito protiv riječi ustava

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović nazočio je obilježavanju Dana Zagreba. Nakon svečanosti, Milanović je stao pred novinare.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE