GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Treba pojačati kontrole nošenja maski u zatvorenom

Božinović: Treba pojačati kontrole nošenja maski u zatvorenom
MASKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2021 / 12:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite održao je jutros sastanak s premijerom andrejem Plenkovićem.

O čemu se razgovaralo javnosti je prenio šef Stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

'Analizirali smo situaciju s koronavirusom, analizirali smo brojke. Brojevi rastu novozaraženih, rastu brojevi ljudi koji su hospitalizirani. To je nešto što smo najavljivali, da kad dođe jesen da je moguće očekivati porast broja novozraženih i to smo kombinirali s našim preporukama o pridržavanju temeljnih mjera i pozivom građana da se u što većem broju cijepe', kazao je Božinović.

'Razgovarali smo o svemu, ono o čemu se danas najviše govorilo kao odgovor na situaciju, to je pojačana kontrola onih mjera koje su sada na snazi, posebno korištenje maski u zatvorenom prostoru. Nastavit će se razgovori u smjeru, s obzirom da četvrtina novooboljelih dolazi iz školskog sustava, kako iskorisiti blagdane pa da se eventualno dva dana koju su radna u tom tjednu oko Sisveta, ne ide u škkolu. Ali o tome će se razgovarati još. i govorilo smo o pojačanom promoviranja treće doze odnosno booster doze', rekao je Božinović.

Govoreći o oštrijim kontrolama vezano uz nošenje maski, dodao je: 'Ta se obveza shvaća prilično ležerno'.

'Covid potvrde ne razmatramo na način kako se one primjenjuju u Europi, bar ne sad. Države koje su ih uvele nisu u nešto povoljnijoj situaciji. Tu je njihov dio koji se tiče jače motivacije za cijepljenje, ali to je jedno kompleksno pitanje. Ono što je najvažnije, ako održavamo distancu, nosimo maske klonimo se okupljanja, ako se navečer malo opusti to su sve situacije u kojima možete se zaraziti, prema tome od prvog dana najbolja obrana je pridržavanaje mjera', kazao je.

'Mi danas, za razliku od ranijih valova, imamo cijepljenje s kojim možemo preventirati teže oblike bolesti. Cjepivo je besplatno i svatko tko želi izbjeći teže oblike bolesti će se cijepiti. Cjepiva ima dovoljno i mislimo da je to najbolji pristup u ovoj krizi koja je ozbiljna. Ovi brojevi novozaraženih će se sigurno odraziti i na broj hospitaliziranih', rekao je Božinović.

'U ovom trenutku kombinacija mjera i cijepljenja nas može izvući iz krize. Kad kažemo cijepljenje, netko tko je dva puta cijepljen se zarazi, ima i toga. Međutim, svaki je organizam priča za sebe, pogotovo ako pričamo o starijim osobama. Odgovor njihovog imunosistema nije isti kao kod mlađih, kod mlađih je imunitet nakon cijepljenja puno veći. Međutim, ako se cijepite, ne znači da se ne možete zaraziti. I cijepljeni moraju voditi računa o osnovnim mjerama, onda ste na sigurnoj strani', kazao je Božinović.

Tagovi: maske, nošenje maski, Davor Božinović
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE