GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brazil postao peta država u svijetu s najviše žrtava koronavirusa

Brazil postao peta država u svijetu s najviše žrtava koronavirusa
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2020 / 09:32
Autor: SEEbiz / H

BRAZILIJA - Brazil je postao peta država s najviše umrlih od pandemije Covid-19, njih 27.878 i time je s tog mjesta istisnuo Španjolsku, a ukupno je u svijetu broj žrtava premašio 365.000, a broj zaraženih nadomak je šest milijuna, prema podacima dostupnima u subotu.

Južnoamerički div u petak je ponovno registrirao više od tisuću mrtvih u 24 sata (preciznije 1.124), ali i rekordan broj zaraženih u jednom danu, njih 26.928 čime je ukupan broj zaraženih u Brazilu od početka pandemije 465.166.

Broj žrtava u Brazilu koji ima 131 milijun stanovnika manji je od nekih europskih država s velikim omjerom smrtnosti poput Španjolske s 580 mrtvih na milijun stanovnika.

Međutim, stručnjaci procjenjuju da podaci koje iznosi vlada u Brasiliji ne odražavaju stvarnost jer su nepotpuni te napominju da ne mogu "predvidjeti" kada će Brazil dosegnuti vrhunac pandemije.

Četiri države koje su u svijetu potvrdile najveći broj smrti izazvanih pandemijom koronavirusa su Sjedinjene Države, Velika Britanija, Italija i Francuska koju bi Brazil mogao ubrzo preteći.

Sjedinjene Države potvrdile su 1.225 novih smrti u 24 sata, prema podacima sveučilišne bolnice Johns Hopkins u ponoć na subotu.

Time je ukupno u SAD-u 102.836 osoba umrlo od Covid-19, a zaraženih je 1.747.087, prema bolnici Johns Hopkins.

Velika Britanija prema istom izvoru ima 38.243 žrtve koronavirusa na 272.607 zaraženih.

Italija ima 33.229 žrtava na 232.248 zaraženih, a Francuska 28.717 umrlih na 186.923 zaraženih.

Na trećem mjestu po broju zaraženih u svijetu je Rusija s 387.623, ali s manjim brojem smrti, 4.374 umrlih od koronavirusa.

Meksiko je u petak registrirao 3.227 novih zaraženih i 371 novih žrtava, čime je ukupno u toj zemlji 84.627 zaraženih i 9.415 žrtava.

Tagovi: Brazil, koronavirus u Brazilu, Donald Trump, Jair Bolsonaro
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE