GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanci: Bjelorusija bi mogla financirati Wagner

Britanci: Bjelorusija bi mogla financirati Wagner
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2023 / 17:21
Autor: SEEbiz
LONDON - Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva (MOD) reklo je u priopćenju da postoji "realna mogućnost" da Rusija više ne financira aktivnosti plaćenika Wagner Group.

U nizu tvitova na društvenoj platformi “X”, ranije poznatoj kao Twitter, ministarstvo obrane je reklo da je ruska država “djelovala protiv nekih drugih poslovnih interesa vlasnika Wagnera Jevgenija Prigožina” nakon što je on poveo neuspjelu pobunu protiv vrha ruske vojske limena glazba u lipnju 2023.

"Ako ruska država više ne plaća Wagneru, drugi najvjerojatniji platitelji su bjeloruske vlasti", priopćilo je britansko ministarstvo obrane.
"Međutim, značajne snage bile bi značajan i potencijalno nepoželjan gubitak skromnih bjeloruskih resursa", dodalo je Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva.

Ministarstvo obrane nastavilo je sugerirati da će kao posljedica toga Wagner grupa vjerojatno krenuti prema "procesu smanjenja i rekonfiguracije, uglavnom kako bi se uštedjelo na troškovima plaća osoblja u vrijeme financijskog pritiska."

Malo konteksta: Kratkotrajna pobuna Wagnerove skupine predstavljala je najveći izazov ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u više od dva desetljeća vladavine.

Prema dogovoru postignutom uz posredovanje bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, Wagnerovi borci su se od tada preselili u Bjelorusiju gdje je njihova prisutnost uznemirila susjednu Poljsku.

Sam Prigožin i dalje je na slobodi i prošlog mjeseca je snimljen u Rusiji, što sugerira da je zadržao određenu moć.

Tagovi: Wagner Group, Bjelorusija, Aleksander Lukašenko, Jevgenij Prigožin, Velika Britanija
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE