GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanci u panici: Broj umrlih raste brže nego u Italiji

Britanci u panici: Broj umrlih raste brže nego u Italiji
PANIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 20:01
Autor: SEEbiz
LONDON - Broj Britanaca koji umiru od koronavirusa raste po bržoj stopi nego broj žrtava u Italiji, piše The Telegraph.

Još prije dva tjedna britanski je premijer Boris Johnson praktički negirao opasnost koronavirusa za njegovu zemlju. Večeras će se zbog prve rečenice iz ovog teksta izvanredno obratiti naciji. Shvatio je poruku, ali prekasno.

Deset dana nakon što je Italija zabilježila prvu smrt, broj se popeo na 197. Kada je Velika Britanija dostigla istu točku na vrhuncu - u nedjelju, 22. ožujka, broj smrtnih slučajeva porastao je na 281. Dok je Italija zabilježila najveću smrtnost u jednom danu otkad je izbila u subotu, sa 793 smrtnih slučajeva, stopa porasta usporava.

Otkako se u zemlji počela bilježiti smrtnost od koronavirusa u dvostrukim brojkama, nastavila je rasti dnevnim prosjekom od 35%. Tijekom prošlog tjedna koji je pao na manje od 20%, uz skok na 5.476 u petak, bilo je 18% dnevno povećanje.

Suprotno tome, u Velikoj Britaniji je zabilježen prosječni dnevni porast broja umrlih od 41%.

Za manje od mjesec dana broj umrlih od koronavirusa u Italiji prešao je 4.000, jer oni koji su bili zaraženi u ranim fazama epidemije počinju gubiti bitku s bolesti.

U međuvremenu, broj smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji i dalje raste. Prošla su dva tjedna od prve potvrđene smrti od koronavirusa u Velikoj Britaniji - i od tada se broj umrlih povećavao brže nego u Italiji. Ukupno je od koronavirusa preminulo 335 Britanaca. Zaraženij je 6.650, a ukupni testiranih 83.495.

Tagovi: koronavirus, Velika Britanija, Italija, Boris Johnson
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE