GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanija: ruska ofenziva na Donbas donosi minimalne dobitke

Britanija: ruska ofenziva na Donbas donosi minimalne dobitke
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2022 / 08:00
Autor: SEEbiz / H
LONDON/KIJEV - Ruska ofenziva na ukrajinsku regiju Donbas nastavlja se s minimalnim pomacima dok ukrajinske snage drže liniju, objavila je u srijedu britanska vojna obavještajna služba.

Antonovski most preko rijeke Dnipra koji su pogodile ukrajinske snage vjerojatno je još uvijek upotrebljiv, objavilo je britansko ministarstvo obrane na Twitteru.

"Vrlo je vjerojatno da će most ostati upotrebljiv – ali to je ključna ranjivost za ruske snage", dodalo je ministarstvo u redovnom biltenu.

Ukrajinski glavni stožer u utorak navečer objavio je da su se ruske snage dodatno učvrstile u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbas.

"Neprijatelj je izveo napad u području Pokrovske, postigavši djelomičan uspjeh, te se ukopao na južnom rubu mjesta", stoji u ukrajinskom dnevnom izvješću o situaciji.

Pokrovske je naselje 10 kilometara istočno od važnog prometnog čvorišta Bahmuta u regiji Doneck.

Linija Siversk-Soledar-Bahmut posljednja je linija obrane koja štiti gradove Slovjansk i Kramatorsk u Donbasu pod kontrolom Ukrajine.

Slovjansk je granatiran u utorak, rekli su ranije ukrajinski izvori.

Ukrajinski glavni stožer priopćio je da su odbijeni ruski napadi na druge isturene dijelove Donbasa, uključujući sjeverno od Slovjanska i istočno od Siverska.

U regiji Herson u južnoj Ukrajini izvijestili su o topničkim i tenkovskim borbama, ali su rekli da nije bilo promjena na bojišnici.

Ukrajina se priprema pokrenuti ofenzivu na Krimski poluotok koji je anektirala Rusija i ondje stacioniranu rusku Crnomorsku flotu, izjavio je zamjenik ukrajinskog ministra obrane Volodimir Havrilov.

"Rusija će morati napustiti Krim ako želi postojati kao država", rekao je Havrilov u intervjuu za novine Times u Londonu.

Havrilov je rekao da je ukrajinsko ponovno zauzimanje Zmijskog otoka, koji je Moskva okupirala na početku invazije, samo prvi korak.

"Spremni smo ih gađati po cijelom Crnom moru ako budemo imali te sposobnosti", rekao je.

Unatoč nastavljenim borbama i retorici, Kijev i Moskva uspjeli su u utorak razmijeniti tijela vojnika poginulih u borbi.

"Ukrajina je vratila 45 svojih branitelja", objavile su vlasti u Kijevu, dok je ruska novinska agencija RIA Novosti potvrdila da su predana tijela jednakog broja ruskih vojnika.

Tagovi: ruska ofenziva na Donbas, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE