GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnabić: Hrvatska je neprijateljska zemlja, danas će oni vidjeti tko je Vučić

Brnabić: Hrvatska je neprijateljska zemlja, danas će oni vidjeti tko je Vučić
SULUDO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2022 / 16:32
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednica Srbije Ana Brnabić jutros je gostujući u programu srpske Happy televizije izjavila da se Hrvatska pokazala kao neprijateljska zemlja i izrekla svojevrsnu prijetnju Hrvatskoj Vučićem.

"Ova odluka, mogu slobodno reći, promijenila je sve. Do jučer sam govorila o tome da će predsjednik Vučić tamo u Pragu biti pod ogromnim pritiskom, danas na ovom summitu europske političke zajednice i pod baražnom paljbom... Danas, nakon ove sramotne odluke Europske unije, mislim da će oni biti pod baražnom vatrom od strane predsjednika Aleksandra Vučića. I najiskrenije mislim da će oni danas vidjeti tko je Aleksandar Vučić. I kakav je političar.

Mislim da do sada nisu vidjeli Vučića koji ima ovako jake argumente da im pokaže svu njihovu sramotu i licemjerje. To da oni iz paketa sankcija isključe neke članice Europske Unije kao što je to na primjer Bugarska ili naši prijatelji iz Mađarske, mislim i Slovačka, zato što kažu da će ih to previše ekonomski pogoditi... Ali da na eksplicitan zahtjev Hrvatske ne izuzmu Srbiju... Oni time čine direktnu financijsku štetu i našim građanima i našoj ekonomiji izbijaju stotine i stotine milijuna eura direktno iz džepa", rekla je Brnabić.

Premijerka Srbiji u emisiji je pokazivala i naslove iz hrvatskih medija da je Hrvatska stopirala uvoz ruske nafte Srbiji preko Janafa.

“U svom jadu i bijedi, hrvatsko rukovodstvo nije ni sakrilo da su oni to učinili. Ovo je otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji”, konstatirala je Brnabić.

Rekla je i kako će zbog ovih sankcija "nafta koja stiže preko Jadranskog naftovoda, a koji je u bivšoj Jugoslaviji gradila i Srbija i njeni građani, svojim novcem, bitu najmanje 20 posto skuplja".

“Ono što su mislili učiniti Rusiji, u srijedu su učinili nama jer mi ovisimo od naftovoda iz Hrvatske. Koriste to za političku ucjenu i odmazdu. Oni koriste energetiku za politički rat i odmazdu. Hrvatska, a EU je to dozvolila. Koriste energetiku za političke ciljeve”, navela je Brnabić i dodala da jedva čeka da EU to objasni.

Tagovi: Ana Brnabić, Janaf, Andrej plenković, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE