GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnjac: Brojke u turizmu su stvarno dobre

Brnjac: Brojke u turizmu su stvarno dobre
TURISTIČKA SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2021 / 13:17
Autor: SEEbiz/Jutarnji list

ZAGREB - Hrvatska je po podacima stranih instituta najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu, a i novim će mjerama nastaviti raditi na tome da ostane sigurna, izjavila je u četvrtak nakon sjednice Vlade ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Iznijela je da je danas u Hrvatskoj 856 tisuća turista, što po njoj također potvrđuje činjenicu da je Hrvatska sigurna destinacija.

Na pitanje novinara je li dodatne mjere za britanske i ruske turiste trebalo možda uvesti ranije, jer da je Britanaca, po riječima novinara, sada puna obala, ministrica je odgovorila da ih nije puna obala i da sada počinju dolaziti letovi uvodi nekoliko linija iz UK, a ići će i nove odluke.


"Mi smo (Ministarstvo) kao što znate predlagali te mjere i epidemiolozima i stožeru i drago mi je da su prihvaćene, jer je to još jedan dodatni osigurač za nas u Hrvatskoj i naše goste", kazala je ministrica.

Pitali su je i brine li da bi sezona mogla završiti ranije nego bi trebala, na što je odgovorila da to svakoga brine, pogotovo imamo li na umu da se od 15. srpnja od 15. kolovoza ostvari oko 35 posto od godišnjeg turističkog prometa.

Ocijenila je da su sadašnje brojke u turizmu "stvarno dobre".

"S brojkama u srpnju možemo biti zadovoljni kad ih usporedimo sa srpnjem 2019., znali da smo sve dobro pripremili za ovu sezonu, trenutno smo i najbolji na Mediteranu po incidenciji i trebamo učiniti sve da to i zadržimo", poručila je ministrica, još jednom pozvavši na odgovornost, posebno u organiziranju događaja.

Za putnike pa i turiste koji u Hrvatsku dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstava, Ruske Federacije i Cipra kao dodatna mjera od 26. srpnja se uvodi negativan test na covid-19, bez obzira jesu li putnici cijepljeni ili su preboljeli covid-19, najavili su jučer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Zbog uočenog da su najveći brojevi slučajeva u četiri dalmatinske županije, koje su sve turističke destinacije, premijer Andrej Plenković sa sjednice Vlade u četvrtak je pak najavio da će Stožer u tom djelu Hrvatske uvesti dodatne epidemiološke mjere kako bi se limitirala mogućnost širenja zaraze, kontrolirali događaje s većim brojem ljudi tj. veća okupljanja te izbjegli rizike, smanjili dinamiku zaraze i omogućili održavanje turističke sezone.

Tagovi: Nikolina Brnjac, turizam, pandemija, koronavirus, epidemiološke mjere
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE