GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji porastao na 442

Broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji porastao na 442
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz / H

LJUBLJANA - U Sloveniji su u ponedjeljak do 14 sati ukupno 442 osobe bile registrirane kao zaražene koronavirusom, što je za 28 slučajeva više nego u isto vrijeme u nedjelju, objavilo je slovensko ministarstvo zdravstva.

Najviše zaraženih i dalje je na području središnje regije (Ljubljana), zatim jugoistočne regije (Novo Mesto, Črnomelj, Metlika), a jedno od žarišta je i općina Šmarje pri Jelšah, na području Celja. U središnjoj regiji je oko 150 potvrđenih slučajeva, a u jugoistočnoj 60-ak.

U zadnja 24 sata testom je potvrđen koronavirus kod 28 osoba, a ukupno je do sada provedeno 13.812 testiranja, prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje (NIJZ).

U sveučilišnom kliničkom cetru (UKC) u Ljubljani su hospitalizirana 32 bolesnika, osam od toga na odjelu intenzivne terapije, objavila je danas vlada na svojem Twitter profilu.

U Mariborskom UKC-u je hospitaliziranih 11 zaraženih, dva od toga na intenzivnom odjelu, potvrdili su u drugoj najvećoj slovenskoj bolnici. Teži slučajevi hospotaliziraju se u bolnici Golnik kod Kranja. Osim toga, bolnica u Celju koja je od sada također predviđena za hospitalizacije, jučer i danas primila je dva oboljela od koronavirusa.

Tri osobe kod kojih je potvrđena zaraza koronavorusom umrle su, a bile su u starijoj dobi i imale druge kronične bolesti.
Posebna pažnja zadnjih se dana posveća skrbi za starije osobe u epidemiji koronavirusa, među ostalim i zato jer se zaraza proširila i na neke domove za starije osobe.

U domu umirovljenika u Metliki, čija su dva bivša stanara umrla od koronavirusa, broj ukupno zaraženih povećao se u odnosu na prošli tjedan među štićenicima i zaposlenicima sa 12 na 17, a oni s blagim simptomima izolirani su u poseban objekt. Svi štićenici imaju 24-satnu osiguranu medicinsku pomoć, dok ih još 16 nije testirano.
U općini Šmarje pri Jelšah, također jednom od žarišta zaraze u Sloveniji, ima preko pedeset zaraženih, među njima 19 stanara lokalnog doma za starije osobe, jedan više nego u nedjelju, te pet među njegovim osobljem, jedan više nego dan ranije, a zabilježena je i povišena temperatura kod još nekoliko netestiranih stanara.
U domu za starije Trnovo kod LJubljane, zbog potvrde koronavirusa kod njihove čistačice, za 20 stanara i 3 zaposlenika određena je samoizolacija, javljaju danas slovenski mediji.
Od ovog tjedna prednost za testiranje na koronavirus imaju osobe starije od 60 godina, te one s oslabljenim imunitetom i kroničnim bolestima, a preporuka je da se takvi koji su još u procesu rada povuku kao visokorizični na infekt.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, koronavirus, Šmarje pri Jelšah, Metlika
PROČITAJ I OVO
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
RAT U UKRAJINI
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
KIJEV - Ruske snage pokrenule su iznenadni napad na sjevernu Ukrajinu, čineći prodore u najozbiljnijoj prekograničnoj kopnenoj ofanzivi u posljednje gotovo dvije godine.
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
PORUKE
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
ZAGREB - Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta nije dao svoj potpis Andreju Plenkoviću za novog mandatara. Jurčević je i ranije najavio da neće dati podršku Plenkoviću, a iz DP-a su najavili da će Časni sud te stranke odlučiti o njegovu izbacivanju.
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
VLADA
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
ZAGREB - Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji predstojnik Ureda predsjednika vlade, mogao bi preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obavljao Gordan Grlić Radman.
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
POTEZI
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
ZAGREB - Saborska zastupnica Vesna Vučemilović isključena je iz Hrvatskih suverenista jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara nove vlade, priopćili su iz stranke.
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
PREMIJER
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a bio je na Sajmu u Benkovcu. Tom prilikom dao je izjavu za medije, javlja N1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE