GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojni požari plamte uz nuklearnu elektranu u Černobilu

Brojni požari plamte uz nuklearnu elektranu u Černobilu
OPASNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2022 / 13:50
Autor: SEEbiz
KIJEV - Najmanje sedam požara je izbilo u blizini nuklearne elektrane u Černobilu, objavio je ukrajinski parlament.

Ukrajinci tvrde da su požari vjerojatno izbili zbog granatiranja, a moguće je i da su podmetnuti. Požar su izbili na području kojeg kontroliraju ruske snage, a Ukrajinci tvrde da ih Rusi ne gase. Jučer je UN-ova agencija za nuklearnu energiju potvrdila da su radnici mogli rotirati prvi put otkako ju je Rusija zauzela krajem veljače.

"Raste zabrinutost da bi se radioaktivni dim mogao proširiti", objavila je ukrajinska državna služba za posebne komunikacije.

Černobil je, podsjetimo, pao u ruske ruke u prvim danima ruske invazije. Od tad je u javnost stiglo više izvještaja o teškim uvjetima u kojima radi osoblje nuklearke. Jučer je UN-ova agencija za nuklearnu agenciju potvrdilda da su radnici po prvi put od ruskog zauzimanja nuklearne elektrane uspjeli izvršiti promjenu smjene.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obratio se talijanskom parlamentu video linkom.

Talijanskim zastupnicima Zelenskij je rekao da je Ukrajina "na rubu da preživi rat s Rusijom", te upozorio da Moskva želi kroz Ukrajinu ući u ostatak Europe, javlja Reuters.

"Za rusku vojsku Ukrajina predstavlja vrata Europe, kroz koja žele provaliti, ali barbarizmu ne smijemo dozvoliti da prođe", rekao je Zelenskij.

Ponovio je svoj zahtjev za dodatnim sankcijama Rusiji.

Talijanski premijer Mario Draghi rekao je da njegova zemlja želi vidjeti Ukrajinu u Europskoj uniji te pozvao na dodatnu vojnu pomoć Ukrajini kako bi se zaustavili masakri civila.

Tagovi: Černobil, nuklearna elektrana Černobil, Volodimir Zelenskij, rat u Ukrajini, Ukrajina
PROČITAJ I OVO
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE