GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Budiša: Vratit ću Milanoviću odličje

Budiša: Vratit ću Milanoviću odličje
OGORČEN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2024 / 20:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dražen Budiša, bivši koalicijski partner iz vlade Ivice Račana 2000. godine, poručio je da će predsjedniku Zoranu Milanoviću vratiti odličje Dmitra Zvonimira koje mu je dodijelio prije tri godine.

Budiša je u politici bio još od Hrvatskog proljeća pa sve do koalicije 2000. i nakon toga. Upitan u Dnevniku HRT-a kako on kao osoba s bogatim političkim iskustvom gleda na odluku Zorana Milanovića da se uključi u izbornu utrku, odgovorio je da je Milanović izišao iz ustavnih okvira.

- On je grubo nasrnuo na ustavnopravni poredak jer je nespojivo s dužnošću predsjednika Republike da se natječe za predsjednika buduće vlade. To skupa ne ide. Pa kad već to spominjem, možda još nije kasno, ja ga pozivam ili da odustane od kandidature ili da se povuče s dužnosti predsjednika države. Inače, možemo doći u vrlo tešku ustavnopravnu situaciju s obzirom na ono što nas čeka i s obzirom na činjenicu da imamo danas raspušten Hrvatski sabor. Dakle, Zoran Milanović je, kao što sam rekao, narušio ustavnopravni poredak', rekao je Budiša i dodao da mu je Milanović dao odličje Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom prije tri godine, ali da on koristi ovu priliku da mu ga vrati.

- Jer čovjek koji narušava ustavni poredak RH nije dostojan da meni daje odličja', kazao je Budiša.

Tagovi: budiša, milanović, hsls, račan
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE