GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buljan Flander podnijela ostavku

Buljan Flander podnijela ostavku
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2021 / 22:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ravnateljica zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordana Buljan Flander u četvrtak je u Dnevniku Nove TV objavila da daje ostavku na mjesto ravnateljice te klinike nakon niza negativnih reakcija na njezin zahtjev da se sudski zabrani pisanje H-altera o njoj i Poliklinici.

Bujan Flander poslala je i poruku gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću u kojoj ističe da je tri mjeseca neuspješno pokušavala doći do njega, tražeći podršku za rad ustanove kojoj je bila na čelu.

Gradonačelnik Tomašević ranije danas izjavio je da će smijeniti Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i pokrenuti nadzor u toj ustanovi, nakon sudske zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike Gordani Buljan Flander. Tomašević je istaknuo da kao gradonačelnik nema izravne ovlasti za smjenu Buljan Flander, nego može smijeniti Upravno vijeće Poliklinike.

"Ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka, ili da ga već imate, koji će nastaviti voditi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primjer prakse u Europi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje suradnike'', poručila je Buljan Flander zagrebačkom gradonačelniku Tomaševiću.

Dodala je kako je, čim je shvatila da nema podršku gradonačelnika, shvatila da daljnja suradnja neće biti moguća.

Bivša ravnateljica poslijepodne je medijima izjavila da je portal H-alter pisao neistine o njezinu radu, ali i da bi danas potražila druge načine zaštite umjesto sudske zabrane pisanja.

"Da sam znala da će to izazvati ovakve reakcije i smatrati se udarom na slobodu medija, pokušala bih naći neki drugi način, mada ne znam koji, ili bih trpjela, kao što smo trpjeli mjesec i pol prije nego je zatražena sudska intervencija", izjavila je poslijepodne medijima Buljan Flander.

Buljan Flander i Poliklinika tužili su taj portal zbog serije tekstova novinarke Jelene Jindre pod naslovom "Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje djece?" u kojima se od srpnja ove godine propitivalo rad Poliklinike. Na to je sudac Općinskog građanskog suda u Zagrebu Andrija Krivak zabranio portalu H-alter da piše o Buljan Flander.

Ravnateljica je tvrdila da je novinarka Jelena Jindra "sustavno pisala neistine i ocrnjivala", unatoč tome što su joj davali ispravne i točne podatke nastojeći zaštiti uredan i normalan rad. Pokušali su, kaže, na razne načine stati na kraj lažnom pisanju, i demantijima i davanjem podataka H-alteru. Sve je to bilo bez uspjeha pa su potražili sudsku zaštite ne sluteći kakve će razmjere poprimiti zabrana nekom mediju da piše o javnoj osobi.

Buljan Flander tvrdi da se u tom serijalu najmanje govorilo o sustavu, a cilj mu je bio ometanje rada poliklinike i difamiranje njezinih djelatnika.

"Bilo je puno prijetećih reakcija, poziva na linč na društvenim mrežama, neki su roditelji odustali od dolazaka, stvorila se atmosfera nepovjerenja i zaista je došlo do ometanja rada", ustvrdila je ravnateljica.

Za sebe je rekla da je pobornik slobode medija, ali i da novinari trebaju voditi računa da namjerno ne izvrću istinite podatke. Poručila je i da će zadovoljštinu zbog članaka, objavljenih na portalu H-Alter, nastaviti tražiti putem suda.

Ministar zdravstva Vili Beroš poslijepodne je izjavio da će zatražiti očitovanje Uprave i osnivača Poliklinike te će se nakon toga odlučiti o daljnjim aktivnostima iz nadležnosti zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva.

Komentirajući najave kontrole i nadzora rada Poliklinike, Buljan Flander popodne je rekla kako bi voljela da se kontrola i prije provela umjesto da ih se povlači po medija bez uvida u medicinsku i svu dostupnu dokumentaciju.

Fotografija: Robert Anić, Pixsell

Tagovi: Gordana Buljan Flander, Tomislav Tomašević, Jelena Jindra
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE