GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Premijer se činio iznenađen kad je obaviješten o HEP-u

Butković: Premijer se činio iznenađen kad je obaviješten o HEP-u
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2023 / 13:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uskokovi istražitelji ušli su u utorak u sjedište Hrvatske elektroprivrede (HEP) kako bi, prema neslužbenim podacima, prikupili dokumente vezane uz posljednju plinsku aferu kupovine plina po višim te prodaje po nižim cijenama.

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je da je Vlada 30. lipnja obaviještena o problemu te da je odmah donesena odluka da se Uredba promijeni.

Tjednik Nacional u današnjem izdanju donosi dokumente za koje navodi da dokazuju da je premijer Andrej Plenković laže kada kaže da ništa nije znao o najnovijoj plinskoj aferi. Butković kaže da ne želi komentirati medijske napise. Kaže da nije čitao Nacional.


“Sve što se događalo u tom slučaju, čekamo očitovanje regulatornih tjela, to su HERA i HROTE, očitovanje HEP-a i Ministarstva gospodarstva. To je rekao i predsjednik Vlade i kroz dan-dva ćete znati sve. Vidjet ćemo tko je znao, tko nije znao, sve detalje, ne bih u ovom trenutku spekulirao što neki mediji pišu, nikakve mailove… Ja znam da je mene o tome obavijestio 30. lipnja ministar Davor Filipović, istog dana i premijera i čim je premijer obaviješten, sastali smo se i promijenili Uredbu”, rekao je Butković.

“Mailove ja ne mogu tumačiti. Govorim o ovome što zapravo jest, da smo mi saznali 30. lipnja i nakon što smo saznali sazvan je uži kabinet i odlučeno da se promijeni uredba”, dodao je.

Butković je rekao da od predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića nije čuo da je od veljače četiri puta upozorio Vladu. “Meni to gospodin Barbarić nije rekao. Ja to nisam čuo”, rekao je.

Kaže da je Plenković, čim su ga on i Filipović obavijestili, odmah sazvao sastanak. “Činio mi se iznenađen i tražio da se Uredba odmah mijenja.” Iznenađen je kaže Butković, bio i on.

“Sve okolnosti na tu temu nakon izvješća HERA-e, HROTE-a, Ministarstva… Nakon tooga će se donijeti političke i svake druge odluke. Nemojmo unaprijed govoriti da se donosi šteta. Kad je donesena uredba nije bilo štete. U tom cijelom razdoblju HEP je profitirao. I ne samo HEP, nego i 120.000 hrvatskih građana. Nitko ne bježi od odgovornosti. Sve ćemo analizirati i donijeti odluke. Strpite se još par dana. Ako se potvrdi da postoji politička odgovornost, onda će biti i posljedica. Postoje sve mogućnosti. Kao odgovorna Vlada ćemo donijeti prave političke odluke”, rekao je Butković.

Tagovi: oLEG Butkoivić, Hrvatska elektroprivreda, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE